Etter første kamp mot Benfica i tredje runde av Challenge Cup, var FyllingenBergen-trener Vidar Gjesdal optimistisk med tanke på avansement. Med ett mål å hente inn på portugiserne, skulle det ikke være en umulig oppgave å ta seg til neste runde, men også i returmøtet sviktet bergenserne.

FyllingenBergen tapte 25–28 og er dermed slått ut av Europacupen.

— Jeg er utrolig stolt av det guttene har prestert over to kamper her nede. Vi kjempet hardt og spilte jevnt mot et utrolig godt lag, men slik det utviklet seg mot slutten, ble det umulig for oss å vinne, sier Vidar Gjesdal.

Bortdømt

Umuligheten treneren omtaler handler ikke om nivå, for det var til slutt ikke mange mål som skilte FyllingenBergen og laget fra Lisboa. Umuligheten han sikter til var dømmingen. For med ti tominuttere og omtrent 16 minutter i undertall i andre omgang, blir det vanskelig å vinne.

— Det ble blytungt for oss. Publikum la et vanvittig trykk på dommerne, som dømte mot oss. Benfica fikk bare to utvisninger, sier Gjesdal.

Det hele toppet seg da timålsscorer Eivind Tangen fikk sin tredje tominutter og dermed rødt kort med ni minutter igjen å spille.

— Alle utvisningene var helt på trynet. Jeg hadde ikke fått noen av dem i Norge. Jeg skjønner at dommerne lar seg påvirke av koket på tribunene, men det må da være grenser, sier Tangen, som var kampens store spiller.

— Vi hadde ikke fått så mange utvisninger om vi hadde spilt på hjemmebane. Jeg er overbevist om at vi hadde slått dem der, sier Tangen.

- Uheldige med trekningen

Derfor ble Europa-exiten ekstra bitter for bergenserne. For med seier over Benfica, som er en av favorittene til å vinne hele turneringen, kunne FyllingenBergen nådd langt i turneringen. Det tror i alle fall Gjesdal.

— Vi var uheldige med trekningen. Jeg er overbevist om at vi ikke hadde tapt mot noen av de andre lagene vi kunne møte. Hadde vi slått Benfica, kunne vi gått hele veien. Det kan Benfica fort gjøre, sier han, og legger til:

— Samtidig har disse to kampene her nede gitt oss utrolig god læring. Og med tanke på dømmingen og at vi kom hit uten begge midtbackene våre, Victor Sandberg og Andreas Ungesson, skal vi være godt fornøyd med prestasjonen.

Tangen imponerte

Blant dem som kan være mest fornøyd er Tangen, som over to kamper viste at han er på et særdeles høyt nivå, også på kontinentet. På to kamper mot portugiserne scoret backen hele 19 ganger.

— For min egen del gikk det veldig bra, men det er likevel kjipt når vi ryker på denne måten, sier Tangen, som trøstet seg med erfaringene han tar med seg hjem fra den iberiske halvøy.

Gjesdal roste også landslagsspilleren etter kampen.

— Han har vært helt enorm i begge kampene. Han er på et høyt internasjonalt nivå, sier Gjesdal.