Benfica — FyllingenBergen 33-32:

Det ble en særdeles spennende avslutning på Challenge Cup-kampen mellom Benfica og FyllingenBergen i Lisboa. Men der Fyllingen brente tre enorme sjanser i sluttminuttene, var hjemmelaget effektive og vant til slutt kampen 33–32. Fyllingen-trener Vidar Gjesdal tok ikke tapet særlig tungt. Han vet at de allerede søndag får sjansen til å snu det. Da møtes lagene til et returoppgjør, også det i Portugals hovedstad.

— Det er klart det er et surt tap, men i prinsippet ligger vi fortsatt egentlig bare under til pause. At de fikk et mål på slutten er ikke så farlig, sier Gjesdal.

- Fortjent å vinne

For han mener FyllingenBergen har sikret seg et godt utgangspunkt før den avgjørende kampen.

— Vi har sikret oss et godt utgangspunkt, det var det viktigste i denne kampen, sier Gjesdal, som var svært fornøyd med lagets prestasjon.

— Vi hadde kanskje fortjent å vinne, for vi gjorde en god kamp. Dessverre stresset vi litt for mye etter pause, sier Gjesdal.

Før pause var det imidlertid ingenting å sette finger'n på. Eivind Tangen og Tore André Lunde satte inn det ene skuddet etter det andre, og Fyllingen gikk i garderoben med en femmålsledelse.

— Det var nesten litt i overkant. Alle skuddene våre gikk inn, sier Gjesdal.

Tror på avansement

Etter kampen hadde spillerne en restitusjonsøkt. Da sluttsignalet gikk i Lisboa var det nemlig under et døgn til lagene igjen skal møtes. Gjesdal mener det er fullt mulig å slå dette Benfica-laget med nok poeng til å sikre avansement til åttendedelsfinalen.

— Det skal være mulig, men det blir knalltøft. Å spille to bortekamper i en hall hvor det er så mye trykk, er nytt for mange av spillerne. Men samtidig er det god læring, sier Gjesdal.

- Hva må dere rette på før returoppgjøret?

— Vi må finne en bedre måte å løse det offensive forsvarsspillet deres på. I tillegg er det et veldig hurtig og kontringssterkt lag, så vi må være flinkere i returløpene våre, sier treneren.

Overlegen Stord-seier

Også Stords herrer var i aksjon i E-cupen lørdag. Mot Prishtina fikk laget en etterlengtet opptur, etter en tøff start på sesongen i hjemlig serie. Prishtina fra Kosovo ble utspilt etter alle kunstens regler, åttedelsfinalene i Challenge Cup virker allerede sikret for Stords del – selv om det gjenstår et returoppgjør på Balkan neste lørdag.

— Dette kan vi umulig rote bort, sa den tidligere Skanderborg-treneren da sluttsignalet lød på 39–26 i favør hjemmelaget i Stord Sportssenter.