Etter 1-0 hjemme mot Nybergsund Trysil gikk Sarpsborg 08 forbi erkerival Fredrikstad, og innehar nå andreplassen i 1. divisjon. Den gir opprykk til eliteserien. Sistnevnte spilte 2-2 borte mot Ranheim, og har nå to poeng opp til Sarpsborg 08 når to runder gjenstår. Nå ligger det an til kvalifiseringsspill for FFK.

Se høydepunktene fra Sarpsborg — Nybergsund i videovinduet over!

For andre året på rad kan dermed sarpingene snyte storebror. I fjor sendte de FFK ned til 1. divisjon etter 2-0 i kvalifiseringen.

100% Fotball ringte supporterlederen i Sarpsborg for en statusrapport før sesongavslutningen. Naturlig nok er stemningen på topp hos Fossefallet Supporterklubb.

- Stemningen har vært eventyrlig hele veien. Vi er veldig fornøyde med årets sesong, og per nå så er vi i eliteserien, sier leder Kjetil Frøne.

- Tror FFK blir i 1. divisjon

- Har Sarpsborg noe i eliteserien å gjøre?

- Mange påstår at vi ikke har det, men da har i hvert fall ikke Sogndal og Fredrikstad noe der å gjøre heller. Vi har slått begge de lagene denne sesongen, sier Frøne.

- Dere kan ødelegge for FFK igjen. Hva tenker du om det?

— Helt topp. Vi kan sørge for at de holder seg i 1. divisjon, og det tror jeg også de gjør. De har et tøffere kampprogram enn oss igjen, og jeg håper og tror at vi rykker opp, sier Frøne, som karakteriserer forholdet til naboklubben som et elsk/hat-forhold.

- Bare å stenge broen

— Vi elsker å hate dem. Sånn har det alltid vært. Dette er etter min mening Norges største lokalderby. Det overgår resten. Det skjer noe mellom byene hele tiden som forsterker rivaliteten, og det er kun en liten elv som skiller byene, sier Frøne.

- Hvordan ser du på sesongavslutningen?

- Det er ingen enkle kamper igjen, og vi må prestere på et høyt nivå dersom vi skal slå Sandnes Ulf og Alta. Det blir to krigekamper uten like, sier Frøne.

Han tror det hele vil bli avgjort i siste seriekamp på Sarpsborg Stadion.

— Da blir det fullt hus og opprykksfest. Vi kommer til å gå av hengslene dersom vi rykker opp. Da blir det bare å stenge broen, så det ikke blir krig mot Fredrikstad, sier Frøne og ler.

PS! Det har ikke lyktes 100 prosent fotball å få tak i talspersonen i Plankehaugen, Jaran Berg.

Se høydepunktene fra Ranheim - FFK:

Ranheim — Fredrikstad: Høydepunkter