Statistikksenter 1.divisjon:

Ranheim og Fredrikstad kjempet innbitt for poengene, og endte med å dele dem etter 2-2 i søndagens toppkamp i 1. divisjon. Det hjalp Sarpsborg opp til opprykksplass.

Øyvind Hoås scoret Sarpsborgs seiersmål mot Nybergsund Trysil 25 minutter ut i 1. omgang. Det var nok til at Sarpsborg tok seg forbi naboen Fredrikstad og inntok 2.-plassen bak allerede opprykksklare Sogndal.

FFK ledet to ganger i Trondheim, men Ranheims Tom Erik Nordberg utlignet begge gangene etter cornere. Det var midtstopperens to første nettkjenninger denne sesongen.

Fredrikstad trengte tre poeng for å være sikre på å holde seg foran erkerival Sarpsborg på tabellen. Ranheim kjemper i første rekke for å kapre en plass i opprykkskvalifiseringen.

Fire mål etter pausen

Begge lag hadde sine sjanser til å score først, men det gikk nesten en time før Celso Borges viste veien til nettet, på akrobatisk og noe tvilsomt vis. Costaricaneren brassesparket inn et innlegg fra Alex Valencia, via egen hånd, og ned i hjørnet bak Andreas Lindberg.

Men rødbuksene var ikke ovenpå lenge etter den fantastiske scoringen. Under to minutter senere utlignet nemlig hjemmelagets midtstopper Tom Erik Nordberg da han headet inn en corner fra Espen Sødal.

Etter dette viste FFK seg som det sterkeste laget og det var derfor ikke ufortjent at trønderen Jan Tore Ophaug kunne sette inn gjestenes andre fra kort hold. Nordberg og Ranheim ga seg imidlertid ikke, og sluttspurten betalte seg på overtid da forsvarsspilleren igjen fikk rom til å styre inn en dødball med hodet.

Glimt tapte terreng

Strømmen meldte seg på nytt på i kampen om kvalifiseringsplass da Bodø/Glimt ble slått 2-1 på hjemmebane. Glimt og Strømmen har nå henholdsvis tre og fire poeng opp til Ranheim når to serierunder gjenstår. Løv-Ham ligger ett poeng bak trønderne og innehar den siste kvalifiseringsplassen.

I bunnen tente cupaskeladden Follo nytt håp for overlevelse i divisjonen etter 2-1-sier borte mot bunnkollega Tromsdalen. I en annen bunnkamp sørget en sen scoring fra Thomas Klaussen for at også Moss har et liten sjanse ettersom de klarte 1-1 hjemme mot Mjøndalen.

Et tvilsomt straffespark flere minutter på overtid, gjorde at Sandes-Ulf slo serievinner Sogndal på bortebane. Det gjorde at laget fra Stavanger tok seg bort direkte nedrykksplass. Tom Erik Maldal scoret på straffesparket.

Sandnes-Ulf er seks poeng foran Moss, fem foran Follo og tre foran Tromsdalen, men har igjen bare en kamp mot to for lagene under streken.