Her avgjør Kent Håvard Eriksen for Sandnes Ulf mot Bærum søndag kveld. Foto: Jon Ingemundsen

SANDNES STADION (Aftenbladet): Det så ut til å ebbe ut med et skuffende uavgjortresultat, sett med lyseblå øyne, på Sandnes stadion søndag kveld.Sandnes Ulf hadde spilt over 20 minutter med èn mann mer på stillingen 2-2, uten å få uttelling, da Kent Håvard Eriksen, som startet kampen i toppscorer Pontus Engbloms skadefravær, plutselig dukket opp i kampens siste sekund og satt inn 3-2-målet.

Ulf åpnet best

Det var Sandnes Ulf som styrte banespillet i åpningen, men Bærum kjempet seg inn i kampen – og kom også til den første målsjansen. Femten minutter var gått Hannes Halldorsson måtte ut i full strekk for å få slått et godt Bærum-skudd til corner.

Sandnes Ulfs første skikkelige avslutning på mål kom først etter tjue minutter, da Kent Håvard Eriksen la inn til Marius Helle på bakerste stolpe. Han fikk imidlertid ikke god nok kraft på headingen, og keeper Grzegorz Flasza fanget ballen i fast grep uten store problemer.

Tok ledelsen etter selvmål

Men ti minutter etter kom uttellingen. Aksel Berget Skjølsvik fikk ballen på skrått hold inne i sekstenmeteren, vendte opp og skjøt i foten på en Bærum-forsvarer og i mål. 1-0 til Sandnes Ulf etter et selvmål fra bortelaget.

Fem minutter før pause svarte imidlertid Bærum etter et mønsterangrep. Bortelaget rullet opp langs høyrekanten, la en lav ball inn i feltet, som Halldorsson fikk en hånd på. Nicolai Geertsen klarerte, men rett i beina på Bærum-kaptein Kristoffer Tollås, som banket ballen i mål til 1-1. ## Billig straffescoring

Og det tok ikke lang tid etter hvilen før Halldorssson nok en gang måtte plukke ballen ut av nettet. En Bærum-spiller gikk overende i en duell med Marius Helle, og dommer Anders Gjermshus valgte, noe overraskende, å peke på straffemerket. Morten Giæver var sikker fra sekstenmeteren og satte inn 2-1 for Bærum.

Men ledelsen holdt ikke lenge. Allerede på det påfølgende angrepet sørget Eriksen for at det igjen ble balanse i regnskapet – 2-2.

Etter en time burde det stått 3-2 til Ulf. Marius Helle la fint inn til Paul Torres, som fikk til en god heading fra kort hold, men Bærum-keeper Flasza fikk en hånd på ballen. Aksel Berget Skjølsvik var imidlertid våken på returen, men på utrolig vis klarte han å banke ballen i tverrliggeren og ut på åpent mål fra 3-4 meter.

Overraskende rødt kort

Så, etter 70 minutter, skjedde det som skulle bli kampens store samtaleemne. Bærum fikk frispark i meget god posisjon på rundt 17 meter, og mens bortelaget gjorde seg klar, blåste dommer Gjermshus plutselig i fløyten, gikk bestemt mot Simen Jukleræd og viste ham det røde kortet.

Det var ikke mange på Sandnes stadion som fikk med seg hvorfor – men man kan anta at det var munnbruk etter at han mente Bærum skulle hatt straffespark i stedet for frispark.

Eriksen ble helten

Etter utvisningen jaget Ulf et vinnermål — Kent Håvard Eriksen var nære knappe minuttet før full tid, da han brassesparket ballen i en bue over keeper - som i siste liten fikk kastet en hånd opp i krysset og slått ballen over mål.

Men da det hele så ut til å ebbe ut med uavgjort, dukket Eriksen opp igjen. På kampens aller siste spark på ballen fikk han lurt kula via en Bærum-forsvarer og i nettet - til ellevill jubel fra hjemmepublikummet. 3-2 til Sandnes Ulf og tre meget viktig poeng.