TAP: Bengt Sæternes måtte se Sandnes Ulf slippe inn to mål mot Sogndal. Foto: LARS IDAR WAAGE (Arkiv)

Det gikk ikke mer enn tre minutter før den første scoringen kom på Sandnes stadion. Og det ble litt av en kalddusj for hjemmelaget. Midtstopper Derek Decamps gjør en kjempetabbe i forsvaret og nærmest serverer ballen til Mahatma Otoo på et sølvfat. Han setter fart og løfter ballen både over og forbi en utrusende Hannes Thor Halldorsson.— Vi fikk den verst tenkelige starten på kampen med det baklengsmålet så tidlig i kampen. Vi gjorde det veldig vanskelig for oss selv når vi slipper inn et mål før kampen nesten har kommet i gang, sier keeper Hannes Thor Halldorsson.

Bare noen minutter senere er det hjemmelaget som er farlig frampå. Et fint innlegg fra Marius Helle ender hos toppscorer Pontus Engblom. Han fikk dessverre ikke helt kontroll på ballen, og den ender på utsiden av stangen.

Hjemmelaget kom seg til noen halvsjanser, spesielt på sine hjørnespark. Men uten at de klarte å omsette disse i scoringer den første halvdelen av omgangen. Sogndal på sin side er helt klare i sin stil; lange og høye oppspill til Ulrik Flo er tydelig resepten deres.

Sogndal økte ledelsen

Drøyt halvveis ut i omgangen scoret gjestene for andre gang i kampen, på sin andre sjanse. Et godt slott innlegg fra Rune Bolset endte på hodet til midtstopper Hannu Patronen, som headet via stangen og inn i nettmaskene. Hjemmelaget har virkelig problemer så langt i denne kampen, spesielt siden Sogndal er så effektive som de er.

— To baklengsmål, som begge kommer etter personlige feil var ikke bra for oss. Samtidig synes jeg at vi var på etterskudd med alt vi foretok oss ute på banen før pause, forklarer trener Bengt Sæternes.

Sandnes Ulf hadde ingen stor omgang, og laget spilte seg fram til en enste målsjanse de første 45 minuttene. Laget manglet både rytme og plan i spillet, og det må helt andre takter til om de skal kunne ta igjen ledelsen til et meget effektivt Sogndal-lag.

Skjølsvik reduserte

Det var ventet at hjemmelaget ville forsøke å presse gjestene bakover på banen etter pause. Men innledningsvis på omgangen var Sandnes Ulf-spillerne like svake som de var før pause, og de klarte ikke å skape noe som helst ute på banen.

Etter et kvarter ble det imidlertid litt mer liv i kampen. Pontus Engblom kranglet ballen med seg mer eller mindre liggende. Til slutt havnet ballen hos Aksel Berget Skjølsvik, som satte ballen helt nede ved stolperoten.

Men heller ikke etter denne vitamininnsprøytningen for hjemmelaget, klarte de å etablere noe spill inne på Sogndals banehalvdel.

Trenger noen trepoengere

— Jeg hadde virkelig tro på at vi ville snu denne kampen etter den scoringen, men heller ikke den var nok til å få skikkelig gang på spillet vårt, mener keeper Halldorsson.

På overtid kom Sogndal på en gedigen overgangsmulighet, men selv tre mot en klarte de ikke å utnytte. Faktisk bommet en av spillerne mer eller mindre på åpent mål.

Sandnes Ulf klarte aldri å komme i gang med spillet sitt i denne kampen, og laget gikk dermed på sitt første tap for sesongen.

— Nå er vi allerede åtte poeng bak Sogndal, og det er vel mye etter 10 kamper. Nå må vi snu dette så fort vi kan og dra til med noen trepoengere, understreker en skuffet Sandnes Ulf-trener.