SANDVED (Aftenbladet): Deila gjestet Sandnes i anledning trenerseminaret til Rogaland Fotballkrets og Sandved IL. Der snakket han om kulturbygging i klubbene og utvikling av individer. Og til de praktiske øvelsene var det Sandveds 10— og 13-årsjenter og Sandnes Ulfs 2004 og 2005-årgang som hjalp til med å demonstrere.

— Jentene har nesten ikke snakket om annet de siste to månedene, og fikk en fantastisk opplevelse, sier Sandveds J13-oppmann Randi Lima.

Den praktiske delen av trenerkurset gikk i surt juniregn fra klokken 20.30 til 22.00 tirsdag kveld, og Sandved-jentene måtte derfor ha foreldrenes samtykke for å stille opp så sent på en tirsdag.

— Det var ikke et nei fra noen, og nesten alle de foresatte fulgte økten fra tribunen. Det er jo ikke hver dag vi får Celtic-treneren på besøk, sier Lima.

Stor interesse

Og det var ikke bare de unge fotballspillerne som syntes det var stas å lytte til den meritterte Celtic-sjefen. Nesten 140 trenere fra alle deler av Rogaland hadde tatt veien til Sandved for å høre på Deila.

— Vi er utrolig fornøyd med responsen. Ronny Deila har skaffet seg et stort navn gjennom sine resultater i Strømsgodset og Celtic, og har mange interessante tanker om spillerutvikling. For oss var det en fjær i hatten å få et slikt navn til Rogaland, sier kretsens spillerutvikler, Roar Wold til Aftenbladet.

Det var Deilas kamerat, Øyvind Svenning, tidligere Viking, som klarte å lokke Celtic-treneren til Rogaland. Svenning er nå trener i Sandved-fotballen.

— Ronny var veldig positiv til dette. Det var ikke vanskelig å få et ja, sier Svenning.

Viktige områder

Deila selv synes det er kjekt å dele sine synspunkter med andre trenere:

— Klubbygging og utvikling av individer er svært viktige områder, der jeg gjerne videreformilder mine erfaringer. Fotballen er min måte å gi noe tilbake til samfunnet, sier treneren som blant andre har hatt kjempetalentet Martin Ødegaard (nå Real Madrid) under sine vinger i Strømsgodset.

Det var resultatene i Drammen som gjorde at 39-åringen kom i storklubben Celtics søkelys, og Deila ble noe overraskende ansatt som ny manager i Glasgow-klubben i fjor sommer. Han møtte skepsis i starten, ikke minst etter at klubben mislyktes i å ta seg til gruppespillet i Mesterligaen. Men etter å ha hanket inn både seriegullet og ligacuptrofeet, har de kritiske røstene forstummet, og Deila hylles for måten han har bygd opp Celtic til et vinnerlag.

— Jeg tror Ronnys resultater både i Norge og Skottland pirret så mange til å delta. Forhåpentlig kommer denne kunnskapen nå ut til store og små klubber i hele fotballfylket, sier Roar Wold, som også var blant foredragsholderne tirsdag.