Storhamar og Lars Løkken Østli ble for sterke for Rosenborg og Jack McNamara. Foto: Morten Antonsen

ROSENBORG-STORHAMAR 2-3 (0-3, 1-0, 1-0)

LEANGEN (adressa.no): Rosenborg gikk på et forsmedelig hjemmetap mot Storhamar tirsdag kveld. Storhamar scoret alle sine tre mål i første periode, noe som viste seg å være nok til å vinne.

Heldigvis for Rosenborg strak Sparta Sarpsborg ut en hjelpende hånd.

Med 34 sekunder igjen på klokka scoret Jarmo Jokila til 3-3 for Stjernen, en nettkjenning som sendte hans lag opp på sluttspillplass, på bekostning av Rosenborg.

Men dramatikken var ikke over. Med 12 sekunder igjen på klokka avgjorde Dion Knelsen lokaloppgjøret til Sarpsborgs fordel.

Den dramatiske avslutningen på 4-3-kampen betyr at Rosenborg spiller sluttspill, mens Stjernen må ut i kvalifisering.

Tidlig kjempesjanse

Foran en meget godt besøkt Leangen arena, kom Lou Dickenson til en kjempesjanse allerede etter tjue sekunder. Men det markerte ikke starten på en kanonade mot Storhamars keeper Tommy Kristiansen.

I stedet virket hjemmelaget preget av stundens alvor, og det var gjestene som skapte de aller fleste sjansene. Det spillemessige overtakefor Storhamart ga resultat etter åtte minutter. Da sendte Lars Løkken Østli Storhamar gjestene i ledelsen.

Målet virket som en real oppvåkning for Rosenborg. Calle Gustavsson var svært nær ved å utligne midtveis i perioden, men pucken smalt i stolpen.

Med seks minutter igjen fikk Rosenborg en dobbelmulighet ved Calle Gustavsson og Jack McNamara. Og andrerekka med McNamara, Gistavsson og Erbe fortsatte med godt spill, og kom til flere muligheter i de neste byttene. Men pucken ville ikke inn.

Kollaps før pause

Men mot spillets gang, fikk Rosenborg en real kalddusj på tampen av omgangen. Med to minutter igjen, ble Jordan George utvist for å ha spilt pucken over vantet med vilje. En utvisning hjemmelaget skjønte lite av. Storhamar utnyttet overtallet til å doble ledelsen. 2-0 ved Fredrik Jacobsen. Og det skulle bli verre. Førti sekunder før pause gikk Storhamar opp til 3-0 ved Ørjan Mikkelsen.

— Vi blir stillestående i egen sone. Jeg vet ikke hva det skyldes, om det er nervene. Nå har vi alt å vinne, sa trener Hasse Hansson etter mini-kollapsen før pause.

Rosenborg vant midtperioden

Rosenborg fikk en bra start på midtperioden, og kom til flere gode muligheter. Men laget hadde marginene i mot, og pucken ville ikke inn.

Etter drøye seks minutt kunne endelig publikum i ishallen juble for scoring til hjemmelaget. Med Rosenborgs førsterekke kriget Jordan George inn redusering 1-3. Hjemmelaget var virkelig ute å kjøre i det siste spilleminuttet. Etter et monsterlangt bytte, hadde samtlige av Rosenborg-spillerne melkesyre til godt opp over ørene, og maktet ikke å klarere pucken ut av sonen. Men Brady Hjelle berget lagkompisene fra flere baklengs.

— Vi har alle muligheter. Vi må bare gå utpå i sisteperioden og våge. VI kan ta dem, sa Hasse Hansson etter midtperioden.

Klarte ikke å komme a jour

De som ventet på et stormløp mot Storhamars mål i starten av den siste perioden, ble skuffet. Etter drøye tre minutt gikk det et stort ”NEI” gikk gjennom publikum da Joakim Erbe satte pucken i Storhamars stolpe. Men så sluknet det en lang stund.

Med fire minutter igjen, eksploderte ishallen på nytt. Nok engang var det førsterekka til Rosenborg som produserte, og Jordan Georges andre mål for kvelden skapte nytt håp om poeng.

Men da bestemte dommeren seg for at han hadde vært lite synlig lenge nok. Med halvannet minutt igjen, viste han ut Markus Noteng. En utvisning som ingen i Leangen skjønte noen verdens ting av.

Rosenborg tok ut keeper Hjelle med minuttet igjen, men klarte ikke å presse inn utligningen fem mot fem. Dermed endte kampen 3-2 til Storhamar.

Skuddstatistikk Rosenborg-Storhamar:

1. periode: 11-16

2. periode: 13-14

3. periode: 11-6

Eliteserien ishockey, 45. og siste runde:

Lørenskog – Frisk Asker 6-5 (1-1, 3-1, 1-3, 1-0) e.f.

1139 tilskuere

Mål:

1. periode: 0-1 (10.45) Michael Haga (Patrick Ulriksen), 1-1 (15.28) Joacim Sundelius (Wacey Rabbit, Kenny Corupe).

2. periode: 2-1 (33.38) Corupe (Bryce Lampman, Knut Henrik Spets), 2-2 (34.08) Jonas Johansson (Martin Lucka, Haga), 3-2 (35.01) Corupe (Mats Trygg, Lampman), 4-2 (38.27) Trygg (Lars Erik Spets, Marius Trygg).

3. periode: 5-2 (40.36) Steffen Thoresen (Jens Skålberg, Mathias Månsson), 5-3 (43.37) Mathias Frantzen (Johansson), 5-4 (56.13) Haga (Frantzen, Johansson), 5-5 (58.51) Johansson.

Forlengning: 6-5 (61.37) Corupe (Spets, Spets).

Dommere: Hans Petter Berg, Stjernen, Lasse Westby, Bergen.

Utvisninger: Lørenskog 9 x 2 min. Frisk Asker 3 x 2 min.

Sparta Sarp. – Stjernen 4-3 (1-0, 2-1, 1-2)

2516 tilskuere

Mål:

1. periode: 1-0 (16.59) Jonas D. Løvlie (Michael Forney, Jens Hellgren).

2. periode: 2-0 (26.53) Patrick Bovim (Magnus Lindahl, Hellgren), 3-0 (27.30) Løvlie (Marius Hagberg, Forney), 3-1 (29.07) Dan Fredrik Nygård (Sander Valde, Markus Bjørsland).

3. periode: 3-2 (58.18) Gustaf Thorell (Erik Lundin, Jarmo Jokila), 3-3 (59.26) Jokila (Thorell, Peter Wennerström), 4-3 (59.48) Dion Knelsen (Henrik Malmström, Hellgren).

Dommere: Tor Olav Johnsen, Manglerud Star, Robert Hallin, Jordal.

Utvisninger: Sparta Sarpsborg 7 x 2 min. Stjernen 8 x 2 min.

Rosenborg – Storhamar 2-3 (0-3, 1-0, 1-0)

2622 tilskuere

Mål:

1. periode: 0-1 (8.08) Lars Løkken Østli (Ole Petter Øvergaard, Fredrik Lystad Jakobsen), 0-2 (18.39) Jakobsen (Pål Johnsen, Østli), 0-3 (19.20) Ørjan Mikkelsen (Jakobsen, Mads Hansen).

2. periode: 1-3 (26.32) Jordan George (Markus Noteng, Christer Greaker).

3. periode: 2-3 (55.50) George (Jamie Milam, Lou Dickenson).

Dommere: Steven Richardson, Kongsvinger, Lars-Arve Kronborg, Lillehammer.

Utvisninger: Rosenborg 4 x 2 min. Storhamar 4 x 2 min.

Tønsberg – Lillehammer 5-3 (3-0, 2-2, 0-1)

280 tilskuere

Mål:

1. periode: 1-0 (6.35) David Hallström (Yvan Busque, David Inman), 2-0 (15.21) Ryan Kavanagh (Sebastian Kjos, Jacob Lagacé), 3-0 (17.49) Patrick Eriksson (Lagacé, Hallström).

2. periode: 3-1 (23.46) Ben Arnt (Nicolai Brynhisveen, Philippe Paquet), 4-1 (28.19) Busque (Francis Verreault-Paul, Christopher Paulsen), 5-1 (38.29) Eriksson (Hallström, Lagacé), 5-2 (39.48) Matt Case (Nick Dineen, Jeff LoVecchio).

3. periode: 5-3 (48.31) Dineen (Joakim A. Eidsæther).

Dommere: Thomas Tysland, Jutul, Eirik Hansen, Jutul.

Utvisninger: Tønsberg 5 x 2 min. Lillehammer 5 x 2 min.

Vålerenga – Stavanger 7-1 (1-0, 4-0, 2-1)

Mål:

1. periode: 1-0 (9.44) Erik Follestad Johansen (Jonas Oppøyen, Morten Ask).

2. periode: 2-0 (24.49) Mathias Trygg (Eric Chouinard, Oppøyen), 3-0 (27.48) Trygg (Chouinard, Brendan Brooks), 4-0 (33.10) Sondre Olden (Oppøyen, Ask), 5-0 (35.19) Brooks (Rasmus Juell, Tobias Lindström).

3. periode: 6-0 (44.39) Trygg (Brooks, Lindström), 6-1 (48.15) Petter Røste Fossen (Dan Kissel, Jean-Michel Daoust), 7-1 (51.27) Brooks (Ask).

Dommer: Ole Stian Hansen, Lillehammer og Roy Stian Hansen, Storhamar.

Utvisninger: Vålerenga 12 x 2 min. Stavanger 13 x 2 min. 2 x 5 min. og 3 x 10 min.