— Det er en god følelse å ha de to siste brikkene på plass. Jeg synes troppen ser veldig spennende ut, sier Oilers-direktør Pål Higson til Aftenbladet.

Torsdag kunne han puste lettet ut etter å ha fått på plass to nye nordamerikanske backer. De to nye er hentet inn som direkte erstattere til Nick Plastino og Adrian Veideman som forsvant i dagene etter vårens gullfest.

Østerrike

Andy Sertich er klar for Oilers. Foto: NTB scanpix

Andy Sertich er det mest kjente navnet av de to nykommerne. 32-åringen har spilt i Europa siden 2009 og er kjent som en meget habil offensiv backtype. På 317 kamper i den østerrikske toppdivisjonen noterte han seg for 200 poeng (55 mål). Forrige sesong spilte han for Dornbirner EC.— Dette er en spillertype som passer veldig godt inn i Oilers. Han har rutine, vet hva som kreves og har levert på høyt nivå i mange år. En utpreget offensiv backtype som er god på skøyter og bra i powerplay. Jeg er veldig trygg på at han kommer til å levere for oss på direkten, sier Higson.

Tredje nivå i USA

Den andre nye Oilers-backen, Nick Bruneteau, er et mer ubeskrevet blad. 23-åringen kommer fra Indy Fuel som spiller i ECHL – det tredje høyeste nivået i amerikansk hockey. På 65 kamper forrige sesong bidro han med 38 poeng (3 mål). Han er en høyrefattet back som skiller seg litt fra det Oilers har hentet de siste par sesongene.

— Han kommer direkte fra Nord-Amerika og trenger nok noe tid på å finne seg til rette i Norge. Samtidig er oppsiden veldig stor. Bruneteau har veldig mange gode kvaliteter, men mangler kanskje litt fysikk og størrelse på å slå gjennom på det høyeste nivået der borte, forklarer Higson.

Oilers er likevel trygge på at Bruneteau har kvaliteter som vil passe godt inn på europeiske isflater.

— Han er god på skøyter, har en god førstepasning og bidrar begge veier. En veldig spennende backtype som jeg så flere ganger da han spilte for University of Vermont, sier Pål Higson.

Troppen komplett

Med de to backsigneringene er Oilers-troppen nå komplett. Laget har sin første økt på is førstkommende mandag. Allerede tirsdag er begge nykommerne på plass i Stavanger.

— Det ble litt ekstra jobbing da Josh Meyers valgte å legge opp etter at han hadde signert for oss. Men det mener jeg vi har løst bra. Vi har adressert de tingene som vi følte vi manglet forrige sesong. Først og fremst gjennom å hente inn høyrefattede skudd til overtallsspillet vårt. Selv om noen etablerte spillere har forsvunnet ut, tror jeg vi vil tjene på å la spillere som Rudolfs Balcers, Anders Henriksen og Henrik Medhus få mer spilletid neste sesong. Det vil gi oss mer intensitet og glød, sier Pål Higson.