— Han var lite fornøyd med meg lørdag, men desto mer fornøyd søndag, sier faren.

Petter Solberg vant nemlig sesongens første VM-løp i Portugal, og det trodde svært få etter en vanskelig lørdag.

Både kone og sønn var til stede på banen. Oliver skal mandag teste en rallycrossbil i klassen under faren, Super 1600. Han likte ikke at pappa nesten ødela mulighetene sine i innledningen på VM-runden, og derfor strammet han opp veteranen.

Petter Solberg endte nemlig langt bak, på 11.-plass lørdag, etter å ha blitt presset ut i gjørma i den første kvalifiseringen.

— I det neste heatet slet den regjerende verdensmesteren med føret. De kjørerne som kom bak fikk tørrere bane.

Gir aldri opp

— Men det gjelder aldri å gi seg og ha troen på at man skal lykkes til slutt, sier veteranen.

Han klinte til i finalen og fikk den perfekte starten på VM-sesongen.

Riktignok gikk det nesten halvannen time fra han kjørte over mål til ha kunne feire seieren. Juryen ville vurdere en episode i en sving, og deretter ble det satt spørsmål ved ei girkasse som måtte demonteres.

Med teamet visste at de ikke hadde gjort noe ulovlig, så etter lang undersøkelse ble alt godkjent. For første gang på over en måned kunne teamet roe seg ned med en bedre middag.

— Jeg hadde vært fornøyd med 2.-eller 3.-plass også. Det er så utrolig mange som kan vinne denne sesongen, forteller en overlykkelig Solberg sent søndag kveld.

Stolt av Oliver

Han ønsker nesten å fraråde sønnen å satse på en sport som er blitt så ekstrem, men kan ikke det. Samtidig er han stolt av at Oliver Solberg ser ut til å fikse det meste selv.

— Det er et Renault-team som ville ha ham på testingen her i Portugal, og de sier at han kanskje vil få kjøre to-tre runder denne sesongen. Han prøver stolsete nå. Jeg vil at han skal finne ut av ting selv, sier pappa om 14-åringen.

Fikk lov til å slappe av

Petter Solberg og hans private team har jobbet natt og dag foran denne sesongstarten, og mer blir det fremover. På basen i Torsby er det nok å gjøre.

-Jeg skal teste et par dager om kort tid, sier Solberg, som skal forberede seg selv og bilen til den andre runden om tre uker. I løpet av sesongen er det 12 VM-runder.

Det var knyttet stor spenning til Sebastien Loeb, som endte på 5.plass, med norske Anders Bakkerud foran seg.

— Jeg pratet mye med Loeb. Vi ble enige om at det er et ekstremt høyt nivå i rallycross nå.

Petter Solberg kommer til å se sønnen teste mandag, og så bærer det hjemover til Sverige dagen etter.

-Jeg er så glad for at jeg klarte å kjempe meg tilbake. Det eneste man vet er at det alltid oppstår problemer, sier spydebergekspressen, som han ble kalt tidligere.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor VIFs snuoperasjon, Riises dommerutskjelling, Barcas kollaps og Deilas ydmykende nedtur er blant temaene: