Lørdag startet de første rundene i VM i Rallycross. Andreas Bakkerud stiller med ny bil og nytt støtteapparat til årets VM, noe som gjorde det ekstra spennende i forkant av dagens to kvalifiseringsrunder.

— Det som gjør det hele spesielt er at Andreas har helt ny bil, nytt team og nye støttespillere. Derfor er det ekstra kjekt når han gjør det så godt som han gjorde det i dag, forteller manager Jan Tore Brustad.

Gode resultater i begge runder

Bakkerud overbeviste i de to første kvalifiseringsrundene lørdag og ble nummer fire på begge rundene. Dette til tross for at han i første runde på måtte kjøre en strafferunde.

— Den første runden er en stor prestasjon, for han tok en tjuvstart som gjorde at han måtte kjøre strafferunde. Normalt er det vanskelig å komme tilbake inn i omgangen etter det, men han klarer det og gjør det med fjerde beste tid, forteller Brustad.

Været ga utfordringer for sjåførene under lørdagens runder med et skikkelig regnvær, hvor man nesten skulle tro at VM foregikk i Bergen.

— Det har vært et forferdelig vær og egentlig regnet mer enn det gjør på en regndag i Bergen. Løypen er 60 prosent asfalt og 40 prosent grus, men på grunn av været var grusen blitt til gjørme. Det er ikke lett å prestere med 150 km i timen i slike forhold, men Andreas har en styrke der, og det kan være bergensværet som er en av grunnene til det, forteller Brustad.

Bedre enn Sébastien Loeb

Etter kvalifiseringsrundene går de 12 beste sammenlagt videre til semifinaler. I helgens to første runder holdt Bakkerud selveste Sébastien Loeb bak seg, hvor Loeb ble nummer fem i begge runder. Loeb har tidligere blitt verdensmester hele åtte ganger.

— Andreas viser hvilket nivå han ligger på. Vi er veldig fornøyd og dette beviser at vi bilen og teamet som vi har signert har et konsept som er med å være i toppen. Vi har mye arbeid igjen, men grunnlaget for morgendagen er absolutt lagt, forteller Brustad.

Søndag går de to neste kvalifiseringsrundene. VM i Rallycross vises direkte på NRK1 fra kl. 14.50.