Feiringen har lagt seg på Myrdal etter at plassen i 1. divisjon ble sikret på overtid i siste serierunde. Nå evalueres hver eneste bit av sesongen som er over, og planen blir lagt for hvordan suksessen skal fortsette neste år.

Allerede kan trener Kjetil Knutsen peke på flere konkrete grep de vil gjøre. Punkt én er å reise sørover på hele tre treningsleirer i oppkjøringen. Først til Tyrkia 6. februar. Så til spanske La Manga 8. mars. Og til slutt til Tyrkia igjen 20. mars.

— I fjor dro vi på to treningsleirer som begge var ubetalelige for oss. Spillernes hverdag her hjemme er tøff med studier og jobb. Da er det viktig at vi i perioder kan reise bort og ha spillerne disponible 24 timer i døgnet, sier Knutsen.

Også sportslig leder Trond Bjørndal er opptatt av dette.

— Vi har vært de glade amatører i konkurranse med mange helprofesjonelle. Dette er vår mulighet til å utvikle oss og bevege oss den profesjonelle fotballen, sier Bjørndal.

- Beste investeringen

Hvert av oppholdene vil være på en uke.

— Det er passelig med tanke på å unngå brakkesyke. I fjor betalte spillerne egenandel for å dra på treningsleir, men det håper vi at de slipper i år. Dette er den beste investeringen vi kan gjøre. I fjor presterte vi som et 2.-divisjonslag frem til leiren på La Manga. Etter den begynte vi å se ut som et Obos-lag, sier Knutsen.

Han og teamet har også konkludert med at Åsane vil gjøre følgende i oppkjøringen og sesongen:

• Søke tøff motstand i treningskampene. Åsane har planer om å møte blant andre Sogndal, Brann, Haugesund og Sandnes Ulf.

• Benytte seg mer av Olympiatoppen-coach Michael Jørgensen.

• Sørge for å være enda bedre fysisk trent, slik at man er bedre rustet for de tøffeste kampperiodene.

• Trene mindre i de tøffeste kampperiodene.

— Trente for mye

Når det gjelder det siste punktet, medgir Knutsen at de trolig bommet i sesongen som var. Mai er en svært hektisk måned for norske fotballspillere, og den ble poengfattig for Åsane.

— Jeg tror vi undervurderte den mentale belastningen når kampene kom tett samtidig som mange av spillerne hadde en tøff eksamensperiode. Da slo vi trolig for lite av på treningen, og hadde for mange og for lange økter, sier treneren.

Åsane benyttet seg av Olympiatoppen-coach Michael Jørgensen også i år, og har god erfaring med det.

— Nå ønsker vi å ha ham med også på den første treningsleiren, der han kan starte noen mentale prosesser. Michael har samtaler både med spillergruppen samlet, med enkeltspillere og med lagdeler hver for seg, forklarer Knutsen.

Han er opptatt av at ingen må tro at den neste sesongen i 1. divisjon blir enklere for Åsane.

— Alle må hente ut nye ti prosent, i tillegg til at vi må spe på med spillere som kan løfte oss. Den andre sesongen i en divisjon er ikke alt så nytt og spennende som første året, men det blir ekstremt viktig at vi klarer å holde kvaliteten i trening og jobbe enda hardere enn i år. Hvis ikke ser vi fanden i hvitøyet før vi vet ordet av det, advarer 47-åringen.

Leter lokalt

Spillerstallen inneholder foreløpig en del hull. Jakob Glesnes (gått til Sarpsborg 08) og Martín Sanchez Olsen (kontrakten ble ikke forlenget) er borte, mens de tre resterende som ikke har kontrakt etter nyttår, Geir André Herrem, Kristoffer Nesse Stephensen og Magnus Nyborg, alle er ønsket med videre. Herrem var på lån i høst og er under kontrakt med Fyllingsdalen, men ser for seg å fortsette i Åsane.

— Det heller mot det nå. Åsane virker å ha en god plan på hvordan de skal ta et steg videre, sier mannen som ble lagets toppscorer (sammen med Joachim Soltvedt) med syv mål i løpet av høsten.

Uansett må Åsane ha inn flere spillere utenfra. Selv med Herrem, Stephensen og Nyborg på plass, kommer ikke Knutsen til flere enn 15 utespillere. Han ønsker seg 20. — Vi ser etter spillere i alle ledd. At vi leter lokalt, ligger i vårt konsept, sier sportslig leder Bjørndal.

Og legger ikke skjul på at spillere hos både Nest-Sotra og Brann kan være interessante.

— Det er åpenbart, men det er ikke snakk om raide Nest for spillere. Det kommer an på hvilke typer vi har behov for. Når det gjelder Brann, kommer det ikke til å bli noe offisielt samarbeid, men vi har god kjemi og dialog med dem, sier Bjørndal om muligheten for å få spillere uten tillit på Stadion til Myrdal.