Det ble med det ene året i en av verdens mest berømte fotballklubber for bergenseren Ingrid Ryland (26). Kontrakten hun skrev med Liverpool foran forrige sesong har nå løpt ut, og klubben har, i samråd med Ryland selv, bestemt seg for ikke å forlenge avtalen.

Det bekreftet klubben på sine hjemmesider tirsdag.

LES OGSÅ: Riise og Gerrard på Liverpools legendelag

LES OGSÅ: Maren Mjeldes Avaldsnes satser tungt: Vil ha halve landslaget

— Vi var for så vidt enige om at det var til det beste for både meg og klubben, så det har ikke vært så tøft, sier Ryland, som nå er hjemme i Bergen.

- Høy risiko

Den tidligere Arna-Bjørnar-backen peker på flere grunner til at Liverpool-oppholdet ikke ble så langvarig som hun nok hadde håpet på. Etter en tøff sesong, der Liverpool endte nest sist av de åtte lagene i kvinnenes Premier League, takket treneren for seg, og assistenten Scott Rogers tok over. Klubben signerte også flere nye backer, som skrev under for flere år.

— Jeg så på det som en høy risiko å fortsette. Kanskje jeg heller burde dra til et annet sted for å utvikle meg. Et sted hvor jeg kan få mye spilletid og virkelig blomstre igjen, sier Ryland, som påpeker at hun har stor tro på den nye treneren.

— Grunnen er mer sammensatt, uten at jeg vil gå inn på for mange detaljer. Jeg følte bare ikke at jeg fikk den utviklingen jeg ønsket, sier 26-åringen fra Frekhaug.

Selv beskriver hun Liverpool-oppholdet som "humpete". Det startet med at hun mistet nesten hele vårsesongen med to strekkskader, mens hun i høst har fått mye spilletid og følt seg mer som en del av laget.

— Selv om det har vært tungt til tider, så har jeg levd en drøm. Jeg har fått oppleve store kamper og virkelig nytt profflivet. Jeg angrer ikke på noen ting, sier hun.

Følte landslagssjansene minsket

Hovedmotivasjonen for å nå gå videre, er å spille seg inn på landslaget igjen. Ryland spilte 21 landskamper som Arna-Bjørnar-spiller, men ble som proff vraket til sommerens VM-tropp.

— Jeg følte at landslagssjansene mine minsket i Liverpool. Det virker som om det er en stor fordel å spille i hjemlig serie, i alle fall om man er blant spillerne som ligger i skorpen til å bli tatt ut, sier hun.

Likevel er det langt fra sikkert at hun kommer til å spille i norsk fotball neste sesong. Både svenske og engelske klubber har allerede meldt sin interesse for backen, og hun er nå i dialog med flere av dem.

— Jeg er mest opptatt av min egen sportslige utvikling. At jeg får mye spilletid og et godt sportslig opplegg. Om det er i Norge, Sverige eller England spiller ikke så stor rolle, sier Ryland, som fortsatt ser for seg en tilværelse som proff.

— Det er å fortsette som heltidsspiller jeg har lyst til. I Norge er det få lag som har heltidsproffer, men vi får se hva som skjer, sier hun kryptisk.

Usannsynlig Arna-Bjørnar-retur

I Norge er det hovedsakelig i toppklubbene Avaldsnes og LSK Kvinner at man kan leve av fotballen, men det finnes også andre klubber i Toppserien som har en spiller eller to på heltisdkontrakter.

Blant disse er ikke Rylands gamle klubb, Arna-Bjørnar. Trener Bjarne Hagen sier at det heller ikke aktuelt å gjøre endringer for å få Ryland hjem.

— Vi er verken i stand til, eller interessert i, å ha spillere på heltidskontrakter. Hvis det er en forutsetning for Ingrid, så er sjansene små for at hun blir Arna-Bjørnar-spiller. Samtidig ønsker jeg ikke å avvise noe som helst, sier Hagen.

For han er likevel interessert i å høre med Ryland om en retur til klubben kan være aktuelt. Arna-Bjørnar har hatt en uformell dialog med backen siden hun dro, men med de ferske nyhetene på bordet, kan samtalen raskt bli mer formell.

— Ingrid vet at våre økonomiske ressurser er begrensede. Så om en overgang eventuelt skulle bli aktuelt, må vi tenke på en større helhet. Vi må, for eksempel, se på løsninger om hvordan vi kan kombinere spillerkarrieren med noe annet. Vi er åpne for det, så det handler mest om hva Ingrid vil, sier vossingen.