Få lag i norsk toppfotball hadde en like jevn kamp om keeperplassen som Åsane i årets sesong. Lenge byttet Eirik Østgaard og Martín Sanchez Olsen nærmest fra kamp til kamp. Neste sesong blir det annerledes. Olsens kontrakt går ut ved nyttår, og Åsane har valgt ikke å forlenge med 23-åringen.

— Det er fordi vi ønsker å tenke annerledes på keeperplass enn vi gjorde i år. Begge keeperne har prestert ganske bra, men begge hadde et ønske om å spille mer. Med midlene vi har til rådighet, blir det råflott med to sånne keepere. Derfor har vi signalisert til Østgaard at vi ønsker ham med videre, og så ønsker vi å finne en yngre, fremadstormende keeper som kan konkurrere med ham, sier Åsane-trener Kjetil Knutsen.

— Stått på stedet hvil

Martín Sanchez Olsen, som kom til Åsane fra Nest-Sotra i mars i år, sier han har hatt en god dialog med Åsane.

— Det er ikke noen dramatikk i dette. Jeg begynte på masterstudier ved NHH i høst, og har vært åpen med klubben om at det kanskje ble min siste sesong. Det var nok et krav fra både Østgaard og meg at vi ikke kunne fortsette med den keepermodellen vi hadde i år. Det har vært problematisk i den forstand at man ikke har fått ut sitt fulle potensial. Du trenger stabilitet for å prestere som keeper. Sesongen har vært gøy likevel, men jeg føler at året har vært litt bortkastet. Jeg har stått på stedet hvil, mener målvakten.

Nå er han usikker på om han i det hele tatt vil fortsette med fotballen. På grunn av masterstudiene i Bergen ønsker han ikke flytte på seg for å spille for en annen klubb i 1. divisjon. Derfor er det spill for en lokal 2.-divisjonsklubb som er mest aktuelt.

- Er det aktuelt å gå tilbake til Nest-Sotra?

— Jeg vil ikke utelukke noe. Foreløpig sitter jeg og tenker på om jeg skal fortsette eller gi meg helt, sier Olsen.

- Tilfeldighet

Han synes det er fornuftig av Åsane å satse på en tydelig nummer én-keeper i 2016. — Det er en sånn modell man bør ha hvis man skal få det beste ut av førstekeeperen. At de velger Østgaard og ikke meg, føler jeg står litt på meg også.

Kjetil Knutsen mener også årets keeperløsning har sine gode sider.

— Situasjonen har gjort noe med konkurranseinstinktet hos keeperne. Begge har hele tiden måttet være på tå hev, sier treneren.

Likevel ser han innvendingene.

— Det var en tilfeldighet som gjorde at situasjonen ble som den ble i sesongen som var. Martín ble plutselig ledig på markedet langt ut i oppkjøringen. Begge keeperne holder 1.-divisjonsnivå, og derfor blir konstellasjonen feil for 2016, sier Knutsen.