FIKSET?: Albanske spillere feirer at plassen i EM er sikret etter de slo Armenia 3-0 i den siste kvalifiseringskampen. Nå hevder presidenten i det armenske fotballforbundet at kampen var fikset. FIKSET?: Albanske spillere feirer at plassen i EM er sikret etter de slo Armenia 3-0 i den siste kvalifiseringskampen. Nå hevder presidenten i det armenske fotballforbundet at kampen var fikset. Foto: AP Photo

Danmark kan få EM-plass i gave etter oppsiktsvekkende påstand

UEFA gransker alvorlige anklager om kampfiksing.

Med seier 3-0 borte mot Armenia i den siste EM-kvalifiseringskampen, sikret Albania seg en plass i EM 2016 foran Danmark. Etter kampen dukket det opp beskyldninger om at kampen var fikset i serbiske medier og at Armenias keeper og tre forsvaspillere mottok rundt fire millioner kroner hver for å tape kampen. Ryktene forsvant fort på grunn av lite troverdige kilder, men nå har de dukket opp igjen. Og denne gang er det armenernes egen fotballpresident, Ruben Hayrapetian, som kommer med påstanden.

— Landslaget tilhører hele landet, og som president skal jeg ta meg av den krisen vi er i nå. Våre landslagsspillere vil ganske enkelt ikke spille. I kampen mot Albania er jeg sikker på at det var juks involvert. Selv om vi hadde hatt verdens beste trener på benken, ville resultatet blitt det samme, sier fotballpresidenten ifølge Armenia Now.

Armenerne fikk tøff kritikk i hjemlandet for å ha underprestert i kampen mot Albania.

- Opp til UEFA

Ekstra Bladet har vært i kontrakt med det danske forbundet etter den armenske presidentens påstander.

— Opplysningene er nye for oss. Vi har hørt rykter om dette tidligere, men vi har ennå ikke sett dokumentasjon for at det har foregått noe ulovlig. Vi har ikke blitt kontaktet i saken og kan ikke se av de nye opplysningene om det har vært snakk om kampfiksing. Det er opp til UEFA å avgjøre om dette er en sak eller ikke, sier kommunikasjonssjef i DBU, Jakob Høyer, til den danske avisen.

Ikke noe uvanlig

Ekstra Bladet har også vært i kontakt med spillselskap for å høre om de har merket noe uvanlig med spill satt på den omtalte kampen. Men hverken Danske Spil eller Unibet har sett noen indikasjoner på noe uvanlig, ifølge avisen.