En scoring i Stockholm. To i København.

Zlatan Ibrahimovic (34) ble spilleren som sørget for at Sverige spiller EM-sluttspillet i Frankrike neste sommer, mens Danmark blir hjemme i sofaen.

Dagen derpå hylles Zlatan som aldri har blitt hyllet før.

— Gi ham alt som finnes. Det finnes ikke noe mer å gjøre for ham, sier Jimmy Durmaz til svenske Expressen.

På oppfølgingsspørsmål om alle gullballer ikke er nok, svarer Durmaz:

— Nei. Han er Gud. Han er kongen av Sverige.

  • Zlatan ble spurt om når han kommer til Premier League. Les svarer lenger ned i saken.

Den svenske tabolidavisen skriver «FrälZaren» over hele sportsforsiden i sin papirutgave onsdag. Aftonbladet bruker også store fonter på Zlatans EM-bragd. «Dejligt, Zlatans drømmål skjøt Sverige til EM» , skriver de.

Hamren: - Jeg elsker han

Etter å ha sendt Sverige til EM feiret Zlatan og lagkameratene da de kom tilbake til Sverige. Der sto fire politibetjenter for å overvåke situasjonen.

Også i deres øyne er Zlatan stor. De spurte nemlig om å ta bilde med superstjernen.

Se sekvensen i videoen fra Aftonbladet (saken fortsetter under videoen):

Etter 72 minutter kunne svenskene i praksis løse ut EM-billetten. Zlatan stilte seg på et frispark, og skrudde ballen perfekt over muren. 2-0. Hans andre mål i kampen.

— Det var total eufori. Hva skal man si. Jeg kan si det, han tilhører ikke familien, men jeg elsker ham, sier Sveriges landslagssjef Erik Hamren.

  • «Best når det gjelder: Typisk Sverige». Les kommentaren til Ola Bernhus her.

Da hadde Zlatan allerede ordnet 1-0 etter å ha løpt seg fri i feltet på et hjørnespark. Danskene hadde åpnet fryktinngytende og skapte flere store sjanser de første minuttene - Zlatan gav de en kalddusj.

Danskene scoret to mål de siste ti minuttene, men det endte 4-3 sammenlagt - etter totalt tre scoringer av Zlatan.

- Stolt over å spille med Zlatan

Også kantspilleren Emil Forsberg var sterkt inolvert. Han scoret ett mål, skaffet straffe, skaffet både hjørnesparket og frisparket Zlatan scoret på.

— Ja, men så er det individuelle prestasjoner som gjør det. Det er alltid kult å være delaktig, men vi gjør det som et lag. Også har vi en verdensklassespiller der oppe, som gjør litt hva han vil, når han vil, sier Forsberg til Expressen.

— Han er en av verdens beste spillere. Han leder sitt land. Han viser veien og viser at når vi behøver han som mest, så er han der. Jeg er veldig stolt over å få spille med ham.

Kongens siste mesterskap

Før kampen sa danskene at de skulle pensjonere Zlatan. Han svarte med to mål, og sa etter kampen at han pensjonerte hele Danmark.

Så avslørte han at sommerens EM-sluttspill trolig blir hans siste mesterskap for Sverige.

— Det er trolig mitt siste mesterskap med laget. Vi lykkes til tross for at veldig mange sa at vi ikke skulle klare å slå Danmark. Men vi spilte med hjertet og vi spilte med kvalitet, sier Zlatan til Aftonbladet.

Avisen gjengir også et spørsmål fra en engelsk reporter, som lurte på når han kommer til Premier League.

— Jeg tror det er for sent. Jeg er lykkelig i PSG. Det er mine siste seks måneder der. Så får vi se hva som skjer senere, svarte Zlatan.