Gamst Pedersen gjorde comeback etter lyskeskaden i 5-0-seieren mot Lillestrøm på søndag.Det var hans første kamp siden cupoppgjøret mot Vuku i april.

DIREKTE 19.35: Rosenborg — Mjøndalen

— Det var sinnsykt godt å få spilletid, forkamper trigger hodet ditt langt mer enn trening. Jeg har vært ute i fire måneder, og det har vært noen tunge dager i den perioden, sier midtbanespilleren til adressa.no.

Hjulpet av gode resultater

Gamsten har hatt en lang vei tilbake. Han har trent mye alternativt, mens resten av laget har vært ute på feltet. Da har det hjulpet å se at laget harprestert godt i alle turneringer denne sesongen.

— Det har vært gull å være på en plass som dette. Vi har ledet ligaen, gått videre i cupen og jeg har fått en positiv energi av det. Jeg har gledet meg til å dra på trening. Det var en periode skaden ikke ble bedre uansett hva jeg gjorde, og da var det godt å ha folk rundt seg og se at vi gjorde det bra.

- Hvor viktig har stemningen i troppen vært for deg disse månedene?

— Det har vært alfa og omega. Hvis jeg hadde vært i en klubb som hadde slitt med alt mulig annet, så hadde ikke det vært optimalt. Det har vært en ny utfordring for meg, sier Gamst Pedersen.

Skadeoppholdet har vært utfordrende for Gamsten, som aldri har vært ute i en så lang periode tidligere. Han har måttetholde igjen seg selv for å ikke slå opp skaden igjenog heller prøvd å bidra på andre måter enn å gjøre det på Lerkendal-gresset.

— Jeg er heldigvis en tålmodig og blid kar. Jeg kommer alltid på trening med et smil, og det skal ikke gå utover alle andre hvis jeg har en dårlig dag. Jeg får heller hjelpe så mye jeg kan, slik at de kan prestere og få gode resultater, sier han.

Et stykke unna toppform

Gamst Pedersen er med i troppen til kveldens kvartfinale mot Mjøndalen og føler seg klar til kamp, men tror det vil ta tid før han kan holde ut i 90 minutter.

— Kampene kommer tett som hagl, og jeg skal gjøre alt jeg kan for å bli100 prosent kampklar. Jeg trenger litt tid til å komme i form, ogde som spiller har gjort det kanonbra. Vi har en god gruppe med folk som kan fylle oppnår folk blir slitne, og det er viktig.

33-åringen forventer en tøff kamp mot Mjøndalen og trekker spesielt frem gjestenes dødballstyrke som den største trusselen. Han tror nøkkelen til seier er å ha ballen mye og være tålmodige.

-Vi var dyktigemot etablert forsvar i Lillestrøm-kampen, og vi må bare male på og være trofaste mot det vier gode på. Da er det ingen som slår oss, sier han.