Rosenborg så ut til å gå mot en enkel borteseier mot Mjøndalen 12. mai. Pål André Helland og Tobias Mikkelsen hadde gitt Rosenborg 2-0-ledelse før det var spilt 22 minutter og Mjøndalen fikk ikke til noe som helst. Men så kollapset RBK og hjemmelaget hentet inn ledelsen. På overtid satte Rhett Bernstein inn 3-2 og påførte serielederne sitt første tap for sesongen.

Det har ikke trener Kåre Ingebrigtsen lyst til at skal skje igjen når lagene møtes i kvartfinalen av cupen torsdag kveld. Bruttern har oppskriften klar på hvordan det skal bli avansement på Lerkendal.

— Jeg vet ikke hvordan Mjøndalen går ut, men det handler uansett om hva vi gjør. Vi skal spille dem lavt og styre kampen, så tar sikkert de mulighetene de får på kontringer og dødball, og prøver å stjele en seier.

— Hvis vi spiller som vi gjorde mot dem den første halvtimen i vår gjennom hele kampen, skal det være forskjell på lagene, sier Ingebrigtsen.

Viktig med godt humør

Mjøndalen hadde en god start på sesongen, men har slitt i det siste og ligger nå nest sist i eliteserien, med tre poeng opp til trygg grunn. For Rosenborg har det imidlertid bare gått bedre og bedre og de leder ligaen med sju poeng etter 19 spilte kamper. Likevel mener Bruttern at styrkeforholdet mellom lagene er likt som i mai.

— De spiller på samme måte og er fortsatt like gode på dødball. Det er måten deres å gjøre det på og for oss handler det om å være den beste utgaven av oss selv. Hvis vi er det og spiller mot vårt beste, så slår vi Mjøndalen, sier han.

På siste trening før kampen, var det god stemning og mye latter blant Rosenborg-spillerne. Slik har det vært gjennom hele sesongen og Bruttern mener det er helt vitalt når de går inn i en høst der de kjemper i både serie, cup og Europaliga-kvalifisering.

— Stemninga i troppen er utrolig viktig, uansett om du gjør det bra eller dårlig. Det er viktig at spillerne får energi når de samles og det gjør vi. Vi gir hverandre energi og det er alfa omega når vi slåss på tre fronter. Hvis folk hadde syntes det var stusslig å komme på trening, hadde det blitt en lang høst.

Gleder seg

Ifølge treneren er energien akkurat der den skal være før kveldens kamp.

— Du ser på feltet at gutta er i godt humør, det er det som er ålreit med å vinne kamper. Vi er priviligerte som får spille for Rosenborg og da må de være fornøyde og det er de. Vi gleder oss til en ny utfordring mot Mjøndalen, sier Ingebrigtsen.

Han må klare seg uten nøkkelspiller Ole Selnæs, som ikke er med i troppen. Midtbanespilleren har slitt med hofteleddsbøyeren og får hvile i kveld. Magnus Stamnestrø og Emil Nielsen står også over.