Molde-Legia 1-1:

Molde valset over polakkene i store perioder i mesterliga-kvalifiseringen, men fikk et vanskelig utgangspunkt foran returkampen i Warszawa.

Daniel Chima Chukwu og Molde leverte årsbeste i 1. omgang mot Legia Warszawa, og skapte en rekke fete sjanser. Daniel Chima Chukwus navn var imidlertid det eneste i målprotokollen da lagene tok pause.

I 2. omgang ble det etter hvert stor dramatikk på stadion. Legia Warszawa utlignet mot spillets gang ved Vladimir Dvalishvili etter 68 minutter, før Fredrik Gulbrandsen fikk sitt andre gule kort og ble sendt av banen seks minutter senere.

Strålende åpning

Molde har hatt en tendens til å heve seg mot antatt bedre lag, og onsdagens kamp mot det polske storlaget Legia Warszawa var intet unntak.

De blåhvite var påskrudde fra første spark på ballen, og regelrett rystet den meritterte motstanderen.

Debutant Fredrik Gulbrandsen viste seg frem umiddelbart, og truet gang på gang Legias bakrom. Den første store muligheten var det imidlertid en stopper som kom til.

Etter elleve minutter sendte Martin Linnes et hjørnespark fra høyre i retning Vegard Forren. Moldes stopper fikk stå overraskende alene innenfor 16-meteren, og sendte av gårde et skudd like utenfor høyre stolpe.

Kjempesjanser

Åtte minutter senere var det Gulbrandsen sin tur til å vise seg frem. Jo Inge Berget spilte fri den lynkjappe angriperen til venstre inne i 16-meteren. Han tok med seg ballen, fintet vekk en motspiller, dro seg innover i 16-meteren og avsluttet knallhadt mot mål. Dessverre gikk skuddet via et Legia-bein og over.

Minuttet senere ble Gulbrandsen nok en gang spilt fri, og denne gangen var det på motsatt side i 16-meteren. Hurtigtoget avsluttet fra 14-15 meters hold, men dessverre strøk ballen like utenfor venstre stolpe.

22 minutter var spilt da Moström skulle få muligheten. En opplagt Emmanuel Ekpo serverte Gulbrandsen ute til høyre, og han satte opp Moström inne i boksen. Moströms skudd fra 13-14 meter ble dessverre blokkert av en Legia-spiller.

Klassemål av Chima

Molde var fantastiske i denne perioden og nærmet seg stadig. Etter 29 minutter klaffet det omsider, da Daniel Chima Chukwu kriget til seg ballen ute til høyre. Chima slo først tunnel på forsvareren, før han satte fart mot mål. Fra skrå vinkel banket han ballen utagbart til side for Legia-keeperen og i mål.

Hjemmelaget fortsatte å dominere kampen, og etter 39 minutter kjørte de i gang nok en solid kontring. Plutselig kom tre MFK-spillere mot to Legia-forsvarere, og Gulbrandsen — som førte ballen - trillet den til Berget i hakket bedre posisjon til venstre.

Berget tok med seg ballen og skjøt hardt mot venstre hjørne, men keeper var på plass og slo til corner.

Minuttet før pause kom Gulbrandsen til nok en god skuddmulighet fra høyresiden av 16-meteren. Keeper fikk imidlertid en hånd på ballen og slo den ut til corner.

Årsbeste

1. omgang var soleklart årsbeste av MFK, og det hadde ikke vært ufortjent om laget ledet med flere mål. Etter hvilen tok de på nytt føringen i kampen, og skapte flere farligheter. Debutant Gulbrandsen var involvert i mye, og etter 56 minutter presset han keeper til å glippe ballen ved høyre hjørne av 16-meteren.

Berget snappet opp ballen og avsluttet hurtig mot det åpne målet, men dessverre gikk ballen utenfor. Gulbrandsen ble noen få minutter senere spilt gjennom forsvaret av Ekpo. Han rundet deretter keeper, men var i ubalanse da han skulle sette ballen i mål.

Legia slapp nok en gang med skrekken. MFKs dominans i denne perioden var ikke like overlegen som tidligere i kampen, og etter 68 minutter skjedde det som for all del ikke skulle skje.

Utlignet plutselig

Vladimir Dvalishvili fikk stå helt alene ved femmeteren og heade inn 1-1, og vips så hadde polakkene et godt utgangspunkt foran returen i Warszawa.

Som om ikke det var nok, fikk en av Moldes beste spillere i kampen - Fredrik Gulbrandsen - sitt andre gule kort for kvelden av den greske dommeren.

Dette etter å ha slått ut i været med armen, etter å ha blitt avblåst for offside.

Det siste drøye kvarteret av ordinær tid ble dominert av polakkene, som var i overtall. De klarte imidlertid ikke å skape de store sjansene, og dermed endte kampen 1-1. Molde har dermed fått et vrient utgangspunkt før returkampen.