Odense-backen spilte en sentral rolle i kampen mellom Norge i Sveits. Dessverre i negativ forstand. Det var Ruud som lagde frisparkene som førte til scoringene, og ved begge scoringene var det Ruud som glapp i markeringen.

— De skulle frykte oss

— Selvfølgelig føler jeg skyld. Det er min mann som scorer og vi bør gjøre en mye bedre jobb på dødballene imot. Det er veldig kjedelig, sier en skuffet Ruud etter kampen.

— Jeg husker ikke så godt det første målet, men på det andre så står han (Fabian Schär, journ.anm.) omtrent en meter offside først. Når frisparket går, faller linja vår raskt ned og da blir jeg hengende etter og klarer ikke å plukke han opp, forklarer høyre-backen.

At det skulle bli scoret mål på dødball på Ullevaal tirsdag kveld, var kanskje ikke så usannsynlig. Men at det var gjestene som sto for de, overrasket nok de fleste. Ruud inkludert.

— Jeg trodde jo det var de som skulle frykte oss på dødball. I dag var det ikke akkurat så mye å frykte, sier Ruud.

Norges dårligste kamp

Og det var ikke bare dødballkampen Norge kom svakest ut av. Norge var nummer to i det meste mot Sveits, og tapte fullt fortjent.

— Vi møter et lag som er bedre enn oss. Og vi kommer aldri helt igang. Vi kommer aldri tett nok opp i de. Vi gir de veldig mye rom og klarer ikke vinne de ballene vi trenger for å spille vårt spill, oppsummerer Ruud.

— Har dette den dårligste kampen Norge har spilt mens du har vært på landslaget?

— Ja, jeg kan, i alle fall, ikke huske en dårligere kamp, sier 29-åringen.