Koppinen har sagt til en jobb som assistenttrener i Finnsnes. Det melder 2.-divisjonsklubben på sine hjemmesider i formiddag.

Koppinen la opp som fotballspiller i høst etter en lang karriere der han blant annet har spilt for TIL og Rosenborg.

Nå venter en karriere på sidelinja som trener sammen med den tidligere TIL-spilleren Bjørn ”Bummen” Johansen som er hovedtrener i Finnsnes.

— Jeg kjenner "Bummen" veldig godt og liker veldig godt hans måte å tenke på i forhold til fotball og utvikling, sier Miika Koppinen til iTromsø.

Finnen håper hans inntog har noe å si for Finnsnes i spillerjakten.

— Jeg håper jo at en del av de spillerne som er i tenkebkosen tenker seg om når de ser at vi får en del brikker på plass. Nå tror jeg ikke at det er avgjørende for spillere at de velger Finnsnes fordi jeg er kommet med i trenerteamet, men jeg håper jo at det har noe å si, for man ønsker jo alltids best mulig spillere, sier Koppinen.

Ikke spiller

Koppinen tok B-lisenskurs som trener i 2008, men A-lisensen lar vente på seg.

— Det er noe jeg eventuelt får vurdere etter hvert, jeg har mer nn nok med jobben min i NOFI og trenergjerningen med det første, så får vi se, sier Koppinen.

Samtidig legger han til at det var avgjørende at han fikk grønt lys på hjemmebane for å fortsette innen fotballen hos de grønnkledde i FIL.

— Det er ikke 100 prosent jobb, men jeg skal være så mye jeg klarer og jeg regner med de vil jeg skal begynne rimelig kjapt. Jeg har mye erfaring som spiller og tror jeg har endel ting jeg kan lære bort som trener, men tiden vil vilse om jeg klarer det eller ikke, humrer han.

Koppinen fikk i høst jobb hos NOFI Tromsø, og skal kombinere den jobben med trenergjerningen.

Samtidig er det ikke aktuelt for 36-åringen å snøre på seg skoene igjen.

— Nei, jeg er ansatt som trener og vi har ikke pratet om noe annet, så det tror jeg ikke at det blir. Dette er en fin mulighet til å prøve meg som trener for å se om det er noe jeg trives og lykkes med, sier Koppinen.

- Meget god signering

TIL-trener Steinar Nilsen tror duoen Johansen og Koppinen kan gjøre det bra.

— Jeg tror dette er en meget god signering av Bjørn, og Miika har mange gode menneskelige egenskaper, og har opplevd mye på fotballbanen.

- Hvilke kvaliteter har Miika som en potensiell trener?

— Han har først og fremst en lang spillerkarriere med mye fotballfaglig forståelse. Så er det å bygge pedagogiske evner for å gi det videre til en gruppe og individene i den. Jeg vet Miika har hatt interesse for trenerfaget, så det overrasker meg ikke. Det er bare gøy å få en ny kollega, sier Nilsen.

- Hva skal til for å lykke som trener?

— Du må være målrettet selv, og ha et godt team rundt deg. I tillegg er det tre ting som er helt avgjørende når du skal være trener: Gode fotballspillere, gode fotballspillere og gode fotballspillere, sier Nilsen med et smil.