TIL starter oppkjøringen til ny sesong neste mandag. En av sakene på agendaen de neste ukene blir å velge ny kaptein, ettersom Miika Koppinen har lagt opp og Thomas Kind Bendiksen har signert for Molde.

Trolig ligger trioen Simen Wangberg, Remi Johansen og Magnus Andersen lengst fremme i løypa.

– Vi har ledertyper og noen du heller ikke har nevnt. Jeg er ikke bekymret for akkurat det. Historien er full av eksempler på at når noen gir seg, vokser det fram nye, veldig gode og spennende ledertyper, sier TIL-trener Steinar Nilsen.

Wangberg: — Ville vært en stor ære

Simen Wangberg har vært kaptein i alle klubbene han har vært i, selv om han aldri har vært «offisiell kaptein».

Blir han spurt av Nilsen, takker han ja.

– Absolutt. Det ville jeg se på som en stor ære og en fin mulighet for meg, sier Wangberg.

– Men det er Steinar som bestemmer dette og uansett hvem det blir, vil det bli et bra team og flere som tar ansvar. Vi har mange lederskikkelser i laget. Hvem som har bindet er ikke det viktigste, men at flere er med og bidrar.

Dette understreker også Remi Johansen, en annen kandidat.

– Blir jeg spurt sier jeg ikke nei takk, men jeg har ikke gjort meg opp noen tanker om dette, sier Johansen.

– Hva ser du etter i en kaptein, Steinar Nilsen?

– Jeg er veldig opptatt av at han skal være kaptein både på og utenfor banen. Hvordan han er når han ikke er på Alfheim er viktig. Han må være bra for miljøet, og det vi ønsker å bygge i byen og landsdelen. Det må også være et godt samarbeid med meg som leder, sier Nilsen.

Og fotsetter:

– En kaptein må også være et forbilde på banen og i treningshverdagen, gjennom sitt spill og sine holdninger, sier Nilsen.