Rune A. Jarstein hadde holdt nullen i 397 Bundesliga-minutter, men slapp inn hele tre mål da Hertha spilte 3-3 borte mot Werder Bremen lørdag.

Jarstein hadde ikke sluppet inn mål siden 2-1-seieren mot Leverkusen tidlig i desember. Han holdt nullen i kampene mot Darmstadt, Mainz og Augsburg. I 67 minutter lørdag holdt telemarkingen også nullen.

Da raknet Hertha og rotet vekk tomålsledelsen sin. Per Ciljan Skjelbred serverte da Vladimir Darida ga gjestene ledelsen etter 29 minutter. Marvin Plattenhardt doblet for nordmennenes lag like før pause. Fin Bartels reduserte før Salomon Kalou på ny ga Hertha tomålsledelse.

Så kom to minutter som Hertha og Jarstein vil glemme. Anthony Ujah, kjent fra Lillestrøm, ordnet straffespark i duell med Hertha-kaptein Fabian Lustenberger etter 75 minutter. Jarstein gikk rett vei, men Claudio Pizarro var ikke til å stoppe. Målet var hans 180. i Bundesliga. Det er sjette mest, men langt bak rekordholder Gerd Müllers 365. To minutter senere headet Santiago Garcia inn utligningen.

– Når man leder med to mål 20 minutter før slutt, må man snøre igjen sekken, klaget Skjelbred. Han fikk sitt femte gule kort for sesongen og mister toppkampen mot Borussia Dortmund i neste runde.

– Det var iallfall en forrykende kamp, sa Hertha-trener Pal Dardai.

Selvmål annullert

Dortmund jager bak serieleder Bayern München etter 2-0-seieren over Ingolstadt, hvor Ørjan Nyland satt ubenyttet på benken. De gulkledde slapp med skrekken da forsvareren Mats Hummels etter 65 minutter ble presset til å løfte ballen i bua over egen keeper og i mål. Hummels kan takke dommer Guido Winkmann, som annullerte det spektakulære selvmålet for en forseelse i forspillet.

I den andre enden av banen lever Dortmund godt på Pierre-Emerick Aubameyangs målproduksjon. To scoringer, hvorav den første burde vært annullert for offside, var nok til å senke Ingolstadt. Aubameyang er dermed oppe i 20 seriemål denne sesongen. Det gjør spissen til toppscorer i Tyskland.

– Jeg visste ikke at jeg var offside. Jeg bare nikket ballen i mål, sa han.

Dortmund er fem poeng bak Bayern München, som søndag møter nestjumbo Hoffenheim, og ti foran tredjeplasserte Hertha.

Tok innpå

Både Leverkusen og Schalke tok innpå Hertha lørdag. Nå er de henholdsvis tre og fire poeng bak.

Iver Fossum satt for første gang på benken da Hannover tapte 0-3 borte mot Leverkusen. Den tidligere Strømsgodset-spilleren kom aldri på banen.

Schalke vant 2-0 over Darmstadt.

Stuttgart slo Hamburg 2-1 i kveldskampen og klatret forbi Werder Bremen, som dermed er på kvalifiseringsplass. Artem Kravits, nyankommet fra Dinamo Kiev, ble matchvinner for Stuttgart rett før slutt.