TROMSØHALLEN : Lørdag møter Storm Ammerud i semifinalen i final four. Vinner Storm kampen, blir det NM-finale søndag mot vinneren av kampen Centrum Tigers-Gimle i Rykkinnhallen.

– Det blir artig. Vi er en slags outsider mot Ammerud, og for oss er det noe nytt i final four. Tidligere har vi tapt mot mange outsidere Jeg håper og tror at vi tar Ammerud, sier Smalås.

Som ekte tromsøgutt i Storm kjenner han litt ekstra på at klubben bare har tatt ett NM-gull – og kongepokal – i 1997.

– Først og fremst er det forferdelig irriterende at vi ikke skal klare å vinne når det virkelig gjelder. Vi har vært et av de beste lagene i Norge i ti år, vunnet serien flere ganger og vært store favoritter i sluttspillet. Nå spiller vi med andre forutsetninger, og kanskje er det det som skal til, sier Smalås.

– Drar på årene

Han jobber som biolog på universitetet.

– Basketballsastingen tar fryktelig mye tid. For oss norske spillere er det en hobby og kanskje vil jeg gjøre noe annet etter hvert, sier Smalås, som fylte 27 år i dag.

– Jeg begynner å dra på årene og må etter hvert legge de berømte skoene på hylla.

Vurderingen om han skal satse videre tar han etter sesongslutt.

– Det spørs litt hvordan det går i helga. Jeg har ikke lyst å gi meg før vi har vunnet gullet, understreker Smalås.

Så det er større sjanse for at du legger opp om dere vinner kongepokalen i helga?

– Ja, det er det, svarer Smalås ærlig.

Møter gamle kjente

Han hadde en sentral rolle da Storm tok seg videre i sluttspillet med 98–83 mot Frøya for en uke siden. Smalås scoret 21 poeng og tok seks returer.

– Det var veldig bra. Ting stemte for meg og hele laget i den kampen. Jeg kom til noen åpne skudd og traff på dem. Det var artig, sier Storm-kapteinen.

For øvrig er Ammerud et meget rutinert lag og har en startfemmer med gjennomsnittsalder på godt over 30. De har to gamle Storm-kjenninger: Trener Kelvin Joe Woods og stjernespiller Ron Timus.

– Ammerud har spillere som er veldig rutinerte i gamet og har vært det klart beste laget i år, så det blir knalltøft, sier Smalås.

Bronsefinale og finale i final four spilles søndag.