Romjulshåndball i Oslo Spektrum er blitt en vane for Larvik-spillerne. Foruten tapet mot Byåsen i 2007, har vestfoldslaget innkassert alle NM-titlene siden 2003. Onsdag startet det riktig nok smått dramatisk for det seiersvante laget. Nordstrand gikk opp i 3-1-ledelse, og Larvik svarte med å ta timeout allerede etter fire minutter.

Det så ut til å fungere, for de påfølgende 14 minuttene vant Larvik 9-1. Gjestene kunne gå til pause med 15-10-ledelse.

I annen omgang hadde Larvik god kontroll og sikret finalebilletten uten å anstrenge seg all verden. Linn Jørum Sulland ble toppscorer med sju mål for gjestene, som vant 27-17. ## Halden overrasket

Serietreer Oppsal gikk videre fra de to forrige cuprundene via ekstraomganger, men onsdag var det Oslo-klubbens tur til å tape i spilleforlengelse.

Nyopprykkede Halden kjempet godt på bortebane, men slapp inn 22-22-målet helt på slutten av ordinær tid. Da hadde lagene fulgt hverandre tett, og ingen hadde ledet med mer enn ett mål det siste kvarteret.

Til tross for at Halden fikk sin viktige spiller Martine Kjøniksen Moen utvist med rødt kort midtveis i annen omgang, klarte laget til slutt å overvinne Oppsal. Avgjørelsen falt etter fire ekstraomganger med 31-28-seier til gjestene.

NM-finalene i håndball spilles 30. desember . (©NTB)