Etter timålstapet borte mot franske Metz i forrige runde i Mesterligaen har Camilla Herrems Baia Mare ett og annet å revansjere når rumenerne får Larvik på besøk fredag kveld.

— Vi har litt å bevise overfor oss selv og andre rundt, men folk må tenke på at vi spiller mot Larvik. Jeg tror jeg er den eneste som vet alt hva de står for, sier Herrem til adressa.no.

- Må trene på å stoppe dem

Men den tidligere Byåsen-vingen er ikke blitt spurt om råd av hovedtrener Costica Buceschi i forkant av mesterligabataljen.

— Jeg har snakket med spillerne, men treneren har ikke spurt meg om noe, sier hun.

- Er ikke det litt rart?

— Jo, jeg synes det er litt merkelig. Jeg har spilt mot Larvik 350 ganger, så han burde kanskje spurt meg om noe. Men nei, det har han ikke, sier Herrem.

Baia Mare leder den rumenske serien etter ni seire og kun ett tap på de første ti kampene. Men det er Mesterligaen det stjernespekkede mannskapet måles på, og Baia Mare-spillerne kjenner selvsagt godt til Larvik-laget.

— Men vi må jo trene på hvordan stoppe dem og hva vi kan gjøre mot dem. Det føler jeg ikke vi har gjort, sier landslagsspilleren.

Ut i «krigen»

Herrem gleder seg til møtet med landslagsvenninnene, selv om hun mener Baia Mare har variert i prestasjonene denne sesongen.

— Vi kan ikke bare stå i forsvar og blokkere, men må ut og takle. Larvik har ganske mange fintesterke spillere, så vi må ut og krige litt. Det viktigste er at vi kjemper og slåss i forsvar, og springer i kontra. Det er den taktikken vi må kjøre på, sier rogalendingen.

- Hvordan er presset på dere etter tapet mot Metz?

— Jeg vet det er stort. Folk rundt er superstresset, men jeg orker ikke å tenke på det. De forventer at vi skal vinne, og for meg er det viktig at vi er realistiske også, sier hun og påpeker at Baia Mare er plaget av skader.

Men en ting som kan bikke en kamp i Baia Mares favør er det entusiastiske hjemmepublikummet.

— Det kommer til å bli stor ståhei. Det blir bra liv på tribunene, der er de flinke. Det er et av de kuleste publikummene jeg har spilt for, sier Herrem.