Larsen er bosatt i Tromsø og er smører for Team Nord-Norges rekruttlag. iTromsø omtalte tidligere i vinter Larsens kandidatur. Til daglig jobber han som mellomleder på J.M. Hansen.

— Vi har tilsatt Roy-Helge Larsen. De siste brikkene falt på plass i går kveld, og han takket ja i morges, sier Per Oskar Andersen, leder i styringsgruppa som har ansatt den nye treneren.

— Det er en samlet vurdering av kandidatene som har søkt og Roy-Helge har en lang aktiv karriere og har deltatt i 10 aktive norgesmesterskap. Han har også deltatt i Kollen på femmila flere ganger. I tillegg så har han de siste 14 årene vært aktiv i Kvaløysletta Skilag og har vært smører og leder i på rekruttlaget, sier Andersen.

Vraket Vinjerui

Det betyr at nåværende trener Jostein Vinjerui, som også hadde søkt på jobben, blir vraket.

— Jostein har vært trener i tre år og har gjort en kjempegod jobb. Tida er kommet for at vi skal gjøre et skifte og løperne har ønsket et skifte også. Det har vært en evaluering underveis og det har framkommet fra løperne at de ønsket et skifte.

Roy-Helge skal lede Team Nord-Norge.

Andersen ser fram til å få Larsen i gang i jobben.— Den store fordelen med Roy-Helge er at han har hatt en egen bedrift i Tromsø og er aktiv i næringslivet. Vi tror vi har fått en sterk leder og en kjempeflink organisator.

— Positive løpere

Roy-Helge Larsen sier at de siste bitene falt på plass i morgentime tirsdag.

— Det var veldig viktig for meg at dette var noe løperne selv også ønsket. At det er forankret i styringsgruppa er en ting, men jeg ville høre med løperne selv og forsikret meg at dette var et opplegg de hadde trua på og ønsket, sier Roy-Helge Larsen.

Etter samtaler med teamets løpere, Rolf-Einar Jensen og Håkon Mikaelsen, valgte han å takke ja.

— Jeg oppfattet de som veldig positiv og jeg synes dette er en råspennende jobb. Jeg har vært i skimiljøet siden 80-tallet og synes det er utrolig mye spennende som skjer nå. Jeg håper å være med å løfte satsingen videre, sier han.

Larsen ble forespurt tidlig i vinter og går nå inn i en 80 prosent stilling.

— Det vil bli en daglig nedtrapping som starter allerede like over påske, sier Larsen.

Ingen spekulasjoner

I utgangspunktet har han takket ja til et to års engasjement i første omgang.

— Jeg skal være såpass ærlig at jeg ikke har en veldig tung formell kompetanse i treneryrket, men jeg kommer til å bruke ressurspersoner i Nord-Norge, Olympiatoppen og Norges skiuforbund og ta den kompetansehevingen som må til. Jeg er veldig ydmyk, men tror at jeg også kan klare å stå på egne bein, sier Larsen.

Larsen tar over stillinge etter Jostein Vinjerui.

— Jeg synes det har vært gjort en kjempejobb i Team Nord-Norge til nå og jeg er søkkimponert over resultatene i høst, sier Larsen.

Han ønsker ikke å spekulere i hvorfor styringsgruppa har ønsket å få inn en ny trener.

— Jeg vet ikke bakgrunnen for det og ønsker ikke å spekulere i det, sier han.