Theodorsen er i sluttfasen på sesongen og gikk fem kilometer i NM på ski i Harstad etter noen dager med sykdom.

På dagens femkilometer gikk hun inn til en sterk tiendeplass, og en tredjeplass i U23-mesterskapet.

— Jeg er kjempefornøyd med tanke på den oppladningen jeg har hatt den siste uka. Tirsdag hadde jeg egentlig ikke tenkt å dra hit, men nå angrer jeg ikke, sa Theodorsen til iTromsø i pressesonen på Kilkam stadion noen minutter etter løpet.

- Høyaktuell

De sterke resultatene 20-åringen har hatt denne sesongen har vakt oppsikt helt til topps i norsk skielite. Brit Baldishol, utviklingssjef for norsk langrenn, går langt i å antyde at Theodorsen er mer enn aktuell for å ta et steg opp fra det regionale Team Nord-Norge hun denne sesongen har vært på.

Laget som er aktuelt skal være rekruttlandslaget – hakket under laget stjernene Therese Johaug og Marit Bjørgen går på.

— Når sesongen nå er over begynner vi en prosess og skal ha en sesongevaluering igjennom påsken. I den diskusjonen kommer vi selvsagt inn på hva som skal skje inn mot neste sesong. Det endelige uttaket vil skje i forbindelse med Skarverennet 18. april, sier Baldishol til iTromsø.

For at Theodorsen er het i landslagsdiskusjonen erkjenner også skisjef Åge Skinstad.

— Silje er høyaktuell for å komme med på rekruttlandslaget, sier Skinstad til iTromsø.

Team Nord-Norges trener Jostein Vinjerui er sikker på at lagets eneste kvinnelige løper blir oppgradert.

— Jeg tror Silje er tapt for Team Nord-Norge. Dessverre for oss, men for hennes utvikling er det helt rett å gå videre til landslaget nå hvis hun blir tatt ut der, sier Vinjerui.

- Ikke tatt avgjørelse

Baldishol er i likhet med Skinstad på plass i Harstad for å følge løperne tett og poengterer at ingen endelig avgjørelse er tatt.

— Silje har hatt en bra sesong med gode resultater, og vi må se på hvor det passer å sette henne inn, sier Baldishol.

Rekruttlandslaget har inneværende sesong bestått av tre kvinnelige løpere – Barbro Kvåle, Tuva Tofte Staver og Ragnhild Haga. Haga og Kvåle kom begge foran sykdomsplagede Theodorsen på dagens distanse.

Anna Svendsen fra Tromsø Skiklub Langrenn ble nummer 16 og uttalte selv at hun var litt skuffet over plasseringen. Tromsøbosatte Synne Arnesen kom inn som nummer 34.