Jobben som trener for Team Nord-Norge ble tidligere i vinter utlyst. Planen fra styringsgruppa som tar avgjørelsen var lenge at kandidaten som skal ha jobben skulle bli presentert under NM på ski del 2 som i dag startet i Harstad.

Tirsdag ble det klart at avgjørelsen blir utsatt til over helga.

Det faller ikke i god jord hos dagens trener Jostein Vinjerui, som er en av tre kandidater til jobben. De andre to er Toralf Heimdal og Roy Helge Larsen.

— Det er vanskelig for meg å si hva det betyr at avgjørelsen ble utsatt. Svaret på det må styringsgruppa komme med, sier Vinjerui som har hatt jobben i tre år.

Stående ved smøreboden i Kilbotn utenfor Harstad i formiddag etter å ha vært i løypene og testet ski kommer han med et hjertesukk vedrørende jobben han ikke vet om han får fortsette i.

— For min del synes jeg de kunne kommet med en avgjørelse når de først lovet at de skulle det. Det handler om arbeidsvilkårene jeg jobber under, og ha dette hengende over seg under avslutningen av sesongen når vi skal gå viktige skirenn er det ingen som liker, sier Vinjerui som poengterer at han ble forespeilet «en avgjørelse før NM i Harstad».

Løperne ville ha utsettelse

Team Nord-Norges trenerframtid bestemmes av en styringsgruppe på fem personer som blant annet består av en representant fra hver av de tre nordnorske kretsene. Leder Per Oskar Andersen sier at avgjørelsen ble utsatt blant annet av hensyn til løperne.

— Vi forhørte oss med løperne og signalene derfra var at de ville ha en offentliggjøring over helga. Da valgte vi å gjøre det på den måten, sier Andersen til iTromsø.

Rykter

Vinjerui lar seg likevel ikke stresse av at jobben han per i dag har fortsatt har en usikker framtid.

— Vi kjører på som vanlig uansett, og jeg håper ikke det får noe å si for resultatene i helga. Jeg har ikke hørt noe om jobben, og det eneste jeg hører er fra folk ellers i langrennsmiljøet.

- Ville de ikke gitt deg jobben allerede dersom de hadde ønsket deg videre?

— Jeg har ikke anelse. De kjører en prosess med ansettelse, og da er det andre ting som spiller inn som ikke jeg vet noe om.

Vinjerui sier han ikke har fått tilbud videre om jobben.

— Og det tror jeg heller ingen andre har, sier Vinjerui.

Løperne i Team Nord-Norge går ikke på dagens teamsprint, men skal delta på trolig både distansene både i morgen og lørdag.