PREDAZZO/VAL DI FIEMME (adressa.no): Dagen før nest siste Tour de Ski-etappe møtte adressa.no svenskenes store sammenlagthåp Calle Halfvarsson i Predazzo, en snau mil unna skistadion i Val di Fiemme.

Ubevisst slanking

I sammendraget er det nå fire løpere det handler om på herresiden. Halfvarsson, russeren Jevgenij Belov og de to nordmennene Martin Johnsrud Sundby og Petter Northug.

Leder touren: Petter Northug har et forsprang på sju sekunder før de to siste etappene av Tour de Ski. Foto: RICHARD SAGEN

— Jeg har like stor mulighet som de tre andre der fremme, men jeg tror Sundby blir litt for sterk opp bakken om han har en bra dag. Jeg tror jeg har stor sjanse til å slåss om andre- eller tredjeplassen, sier Halfvarsson til adressa.no.Petter Northug har pratet mye om at han er for tung til å vinne Tour de Ski. I den sammenhengen røper Halfvarsson at han ubevisst har slanket seg. Sammenlignet med da han gikk opp bakken til åttendeplass i sammendraget for to år siden er han lettere nå.

— Jeg er litt lettere i år, det handler om ett eller to kilo. Det er ingenting jeg har tenkt på, det er bare blitt slik siden jeg har trent litt hardere i år og kanskje er blitt litt mer bevisst på kostholdet.

- Kan det styrke dine sjanser opp monsterbakken?

— Ja, ett eller to kilo høres vel lite ut, men det blir mange kilo på slutten av bakken. Når du for hver meter skal dra med deg ett eller to kilo ekstra, så kan det hjelpe.

Føler seg ikke svakere

Halfvarsson sier at det er en kombinasjon av fett og muskelmasse som har forvunnet fra den topptrente kroppen.

— Litt av det er sikkert muskelmasse, men jeg føler meg ikke svakere, sier han.

Petter Northug reagerte slik da adressa.no fortalte ham om Halfvarssons vektreduksjon på skistadion i Val di Fiemme fredag ettermiddag:

— Det er klart vekt har en del å si, men du må være pigg også. Jeg tror egentlig det blir morgendagen som avgjør det meste.

Northug i tet

Lørdag er det klassisk fellestart over 15 kilometer, med innlagte spurter som gir bonussekunder.

— Det er enklere å komme seg opp bakken hvis du er lettere, det sier seg selv. Så litt betydning har det. Samtidig er det ikke lurt å ta av for mye. Det er jo bare dette løpet som er så ekstremt i løpet av en sesong, sier Northugs trener Stig Rune Kveen til adressa.no.

Før de to avsluttende etappene leder Northug Tour de Ski, sju sekunder foran Halfvarsson. Sundby er tolv sekunder bak på tredjeplass, mens Belov ligger 17 sekunder bak. Niklas Dyrhaug er femtemann i sammendraget, to minutter bak Northug.