ALFHEIM: Tirsdag formiddag signerte Norø Ingebrigtsen en ny treårsavtale med TIL. Landslagsback Tom Høgli (31) mener dette er en god og viktig signering for «Gutan».

– Det er en veldig spennende type TIL har fått der. Han er veldig unorsk i spillestilen og skal bli spennende å følge videre, sier Høgli og utdyper.

– Han er veldig god én mot én og har store individuelle ferdigheter. Han er en skikkelig Martin Ødegaard-type, flink til å ta seg forbi, med god nærteknikk og flink på små flater, sier Tom Høgli.

Norø Ingebrigtsen har flere ganger blitt sammenlignet med Ødegaard på grunn av utseendet sitt, men setter nok pris på å høre slikt fra den rutinerte landslagsspilleren.

– Ikke stress

Høgi har ett år igjen av kontrakten. Det er for lengst kjent at han skal tilbake til TIL når utenlandskarrieren er over.

– Vi får se om det blir ett eller to år til. Jeg har ett år igjen av kontrakten og sannsynligvis så kommer vi til å reise nordover igjen neste sommer, sier Høgli.

Selv sa Høgli til iTromsø allerede i fjor sommer at han kom til å gi seg etter EM i Frankrike i 2016 eller tidligere, hvis Norge ikke kommer seg gjennom kvaliken.

– Det står jeg ved. Det er på tide å slippe yngre krefter til.

Noen av de yngre kreftene Høgli mener kan være spillere som Mikael Norø Ingebrigtsen.

– Er man god nok i eliteserien, så får man sjansen på landslaget. Bare se på (Adama) Diomande som kom inn på landslaget nå ut av det blå. Det viktigste tror jeg er å ikke ha noe fokus eller tenke for mye på det. Sjansen kommer om man er god nok, sier den sympatiske 31-åringen.

Fornøyd med TIL

Det ligger i kortene at Høgli returner til TIL neste sommer, og aller helst ønsker han å spille i eliteserien.

– Molde-seieren sist var veldig bra. Plukker de fire-fem poeng i de tre neste kampene før pausen, er TIL der de skal være. Jeg synes det har sett bra ut i det siste, sier 31-åringen i det han skuer ut over kunstgressmatta på Alfheim stadion.

– Jeg gleder meg til å spille her igjen. Den profilen TIL har bygd nå og med alle de spennende nordnorske talentene på vei opp, synes jeg er veldig spennende og gleder meg til å være en del av, sier Tom Høgli.