• Husker du Ingemar Stenmark, Alberto Tomba og Hermann Maier? Nå sammenlignesHenrik Kristoffersen med alpinlegendene.

— Hva skal jeg si? Tomba er stor altså. Han er svær! Han er en sånn som snakker om seg selv i tredjeperson på TV fortsatt, liksom, så jeg tror ikke folk helt forstår hvor stor han er, sier Kristoffersen til NRK.

Eventyret om slalåmfantomet fra Rælingen fortsetter. I kveld vant han slalåmrennet i Schladming. Det var hans sjette verdenscupseier, og syvende pallplassering, i slalåm denne sesongen. Ingen har levert bedre i slalåm siden en italiensk superstjerne.

Alberto Tomba vant syv verdenscupseire i 1994/95, i Henrik Kristoffersens første leveår, og fortsatt er det mange flere slalåmrenn igjen denne sesongen.

Nå kan nordmanne sikte seg opp mot en annen milepæl: Syv verdenscupseire i slalåm samme sesong. Det er rekord, og den deles av Tomba (1994/95), Ingemar Stenmark (1976/77) og Marc Girardelli (1984/85).

— Det er litt mangel på ord. Han gjør historiske ting. Det virker som at ingenting stopper den gutten, sier Norges sportssjef Claus J. Ryste til Aftenposten.

Kjørte seg opp

RIVALENE: Marcel Hircher, som kjørte seg opp etter en elendig 1. omgang, gratulerer Henrik Kristoffersen. Foto: NTB scanpix

Rælingen-guttem lå "bare" som nummer tre etter første omgang, 1,10 sekunder bak suverene Felix Neureuther, men halvannet sekund foran erkerivalen Marcel Hirscher.Østerrikeren lå som nummer 22 etter første omgang, men klinte til i finaleomgangen og klatret helt til andreplass. Det var Hirschers tid Kristoffersen kjempet mot.

Nordmannen tapte nesten sekund i midtpartiet. Men Kristoffersen avsluttet meget sterkt og kjørte inn til ledelse, 61 hundredeler foran Hirscher.

En mann sto igjen på toppen: Felix Neureuther. Men tyskeren kjørte ut og dermed hadde nordmannen vunnet sin sjette slalåmseier i verdenscupen denne sesongen.

— Jeg synes litt synd på Felix, men slik er det av og til. Marcel Hirscher imponerte meg, sa Kristoffersen.

— Det var en veldig spesiell dag med plussgrader og rare forhold. Det ble veldig fort oppkjørt. Han skjønte ikke helt hvorfor han lå så langt bakt etter 1. omgang, men det var en kombinasjon av forholdene og en veldig bra omgang av Felix. Så kom 2. omgangen, og da viser Henrik at han har en grunnteknikk som ingen i verden matcher per i dag. Han kjører blant de raskeste tidene med desidert dårligst forhold. Det er nesten sånn at jo dårligere forholdene er, desto fortere kjører han i forhold til de andre, sier Claus J. Ryste.

Fiasko-omgang av Hirscher

Før det prestisjetunge slalåmrennet i Schladming snakket "alle" om duellen mellom Henrik Kristoffersen og Marcel Hirscher. Det skilte kun tre hundredeler mellom dem i Kitzbühel for to dager siden.

Men da første omgang var ferdig snakket "alle" om tyske Felix Neureuther, som fra startnummer 1 kjørte fantastisk i slalåmsportens svar på Wembley.

Kristoffersen på startnummeret bak kjørte tilsynelatende feilfritt, men i bratthenget midtveis tapte han veldig mye tid, og avstanden i mål var på ett sekund og ti hundredeler.

– Jeg kjørte min beste omgang denne sesongen, og jeg skjønner absolutt ingenting av hvorfor jeg ligger så langt bak, sa Rælingen-gutten til Romerikes Blad.

Men Kristoffersen hadde likevel ikke kjørt så svakt og lå som nummer tre før finaleomgangen. Den enorme mengden av hjemmetilskuere hadde enorme forventinger til startnummer 4, Marcel Hirscher - verdens beste alpinist de siste sesongene. Men østerrikeren var en gedigen skuffelse på hjemmebane, og kjørte i mål 2,59 sekunder (!!!) bak suverene Neureuther. Hirscher, som har vunnet den totale verdenscupen sammenlagt de fire siste årene, var tydelig oppgitt da han hastet ut av målområdet.

Etter første omgang lå Hirscher på en svak 22. plass.

Avstanden mellom Neureuther og Kristoffersen var på 1,10, som naturlig nok var mye å hente inn. Men Kristoffersen er kjent for sine meget sterke andreomganger. Han hadde definitivt fortsatt muligheten til å vinne i Schladming.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor sterke og fryktløse norske utøvere hylles, vi diskuterer Liverpool og idrettens juks og fanteri: