RUM: Det bekreftet alpinsjef Claus Ryste overfor Aftenposten mandag.

Etter at sesongen til Aksel Lund Svindal nå er over, er det Henrik Kristoffersen som ligger nærmest Marcel Hirscher i sammendraget.

Slik ser topp fire ut akkurat nå:

1. Aksel Lund Svindal 916 p.

2. Marcel Hirscher 889 p.

3. Henrik Kristoffersen 771 p.

4. Kjetil Jansrud 621 p.

Aksel Lund Svindal hadde mandag følgende ”råd” til Henrik Kristoffersen i kampen om den største kula:

— Kjør som et helvete!

Åpner opp for super-G

Selv advarte Henrik Kristoffersen søndag om å glemme Kjetil Jansrud i denne kampen:

— Vi har sett før hvordan han kan kjøre når Aksel er ute. Han kan gjøre det igjen, sa 21-åringen om Jansrud.

Marcel Hirscher fikk 100 poeng nesten gratis da han vant et svært vindutsatt super-G-renn i Beaver Creek før jul. Kristoffersen har aldri kjørt super-G i verdenscupen før, men det kan komme til å skje mot slutten av sesongen.

— Helt umulig er det ikke, nei. Han har trent super-G for å bli en bedre storslalåmkjører, men vi har ikke det som noe fokus i det hele tatt akkurat nå, sier alpinsjef Claus Ryste.

Har prioritert slalåm og storslalåm

— Han har prioritert å bli bedre i slalåm og storslalåm i treningsfasen før sesongen. Der har han tatt store skritt fra i fjor. I rennsesongen blir det veldig lite tid til å trene på noe ekstra, forklarer Ryste.

Super-G-traseene er av varierende grad når det gjelder fart og vanskelighetsgrad. Grunnteknikken til Kristoffersen er helt ypperlig, så rent teknisk er det ingen grunn for ham til å la være.

Det gjenstår fire super-G-renn denne sesongen. Om snaut to uker kjøres det i OL-anlegggene i Sør-Korea. Der er det helt uaktuelt at Kristoffersen kjører siden han da er på vei til Japan hvor det skal kjøres slalåm og storslalåm helgen etter.

For tidlig å gi svar

Deretter følger Hinterstoder, Kvitfjell og så verdencupavslutningen i St. Moritz.

— Dette er det trener Christian Mitter og Henrik selv som bestemmer. Kulturen vår er slik at hvis vi først skal stille opp i noe, så er det noe vi er forberedt på, sier Ryste.

- Men hvis det handler om en sammenlagtseier i verdenscupen?

— Godt spørsmål, men vi er altså ikke der ennå. Vi har ikke det fokuset.

- Er det mulig at vi får se ham i Kvitfjell andre helgen av mars?

— Du spør for tidlig. Det er en krevende super-G der.

- Hva med verdenscupavslutningen?

— Det er vel eventuelt der det kan bli snakk om. Men dette er foreløpig veldig hypotetisk. Det første han kan begynne med er å ta enda større skritt i storslalåm. Forskjellene på en andre- og en fjerdeplass der er relativt mange poeng (30 poeng). Mens en 15. plass eller 18. plass i super-G ikke er verd så mye (henholdsvis 16 og 13), poengterer Ryste.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor sterke og fryktløse norske utøvere hylles, vi diskuterer Liverpool og idrettens juks og fanteri:​