• Les om hvordan Aksel Lund Svindal selv opplevde det som skjedde lørdag:

RUM (Aftenposten): Den norske superalpinisten er tilbake på Privatklinik Hochrum i den lille byen Rum like utenfor Innsbruck. Det er selvfølgelig ikke noe favorittsted å være, men der han nordmannen fått en ny favorittøsterriker: alpinkonkurrenten Georg Streitberger. Han ligger på rom med Svindal med nesten nøyaktig samme skade som Svindal. De falt samme sted lørdag og er begge operert av dr. Christian Fink som er spesialist på slike skader.

Samme lege

Dette er også samme mann som opererte Svindal da akillesen hans røk foran forrige sesong. Altså en mann Svindal har stor tiltro til.

— Aksel fikk en strekk bak i låret dagen før. Tror du det hadde noe å si for det som skjedde lørdag?

— Nei, det tror jeg ikke. Det var på den andre siden, forklarer Fink.

- Det influerte ikke på balansen hans?

Aksel Lund Svindal sammen med sin lege Christian Fink. Foto: Cornelius Poppe, NTB Scanpix

— Nei, ikke i den situasjonen der uhellet skjedde. - Var det et problem med menisken i tillegg til korsbåndet som røk?

— Ja, vi måtte ta ut en liten bit av den. Vi måtte altså ikke fjerne menisken, men dette forlenger heleprosessen med noen uker. Dersom det ikke hadde vært denne meniskskaden i tillegg kunne, han ha begynt å belaste kneet tidligere enn han kan nå. Vi snakker kanskje om fire-fem uker lenger.

Skal lage en tidsplan nå

— Hva er etter din mening det aller tidligste han kan håpe å være tilbake på ski igjen?

— Dette blir akkurat som da han hadde akillesskaden. Vi skal ta det dag for dag. Vi skal legge en løs tidsplan, men ikke noen bestemt plan for når han akkurat skal være tilbake. Slik var det med tanke på fjorårets VM i Beaver Creek også. Han sa ikke rett etter skaden at han skulle kjøre VM, bare at ”ingenting er umulig”. Det er ikke det samme. Om jeg skal anslå noe, så vil han være på ski engang om mellon syv til ti måneder.

- I Norge ser mange på Aksel Lund Svindal som en slags supermann. Hvordan er han som pasient?

— Han er helt fantastisk. Han er svært realistisk om alt. Du kan være veldig ærlig med ham. Han er nok som pasient akkurat som han er som alpinist: helt fantastisk, sa legen til Aftenposten.

  • Dagen etter fallet til Svindal, imponerte lagkameraten Henrik Kristoffersen i slalåmløypa.

  • Her er Svindals skrekkfall i Kitzbühel

  • Her er pressekonferansen som Aksel Lund Svindal holdt mandag formiddag.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor sterke og fryktløse norske utøvere hylles, vi diskuterer Liverpool og idrettens juks og fanteri:​