KITZBÜHEL (Aftenposten): — Nå er Henrik Kristoffersen favoritt til å vinne verdenscupen sammenlagt, sa Marcel Hirscher.

— Det sier han bare for å senke presset på seg selv, repliserte Henrik Kristoffersen og la til:

— Det er fremdeles Hirscher som er den største sammenlagtfavoritten.

Da Aksel Lund Svindal forsvant ut av sesongen med et avrevet korsbånd, forsvant også mannen som ledet verdenscupen sammenlagt. Den norske fartskongen hadde da 107 poeng mer enn Hirscher, som har vunnet verdenscupen sammenlagt de fire siste sesongene.

Hirscher fikk 80 poeng for annenplassen sin i Kitzbühel søndag og er på full fart opp i ledelsen sammenlagt igjen. Men han jages av en sulten 21-åring fra Lørenskog.

Slik ser topp fire ut akkurat nå:

1. Aksel Lund Svindal 916 p.

2. Marcel Hirscher 889 p.

3. Henrik Kristoffersen 771 p.

4. Kjetil Jansrud 621 p.

Se fallet som kostet Aksel Lund Svindal sesongen (saken fortsetter under videoen):

Etter søndagens konkurranse ble Marcel Hirscher spurt om han nå anså Kristoffersen som sin store konkurrent i sammendraget også.

— Konkurrent? Han er jo favoritten. Slik han kjører nå kommer han til å vinne den store kula, sa en gravalvorlig Hirscher.

Henrik Kristoffersen bare så vantro bort på sin rival og repliserte.

— Du er min favoritt.

Fått med deg dette?

«Fikk» 100 uventede poeng

Etterpå utdypet han det litt for den norske pressen:

— Han sier jo bare dette for å senke presset på seg selv. Hadde han ikke tatt de hundre poengene som han gjorde i Super G (i et værutsatt renn i Beaver Creek før jul), så hadde det nå bare vært 18 poengs forskjell. Da kunne det sett litt mer interessant ut.

— Vi er ganske likt hvis vi bare snakker om slalåm og storslalåm, han har kjørt ut én gang i slalåm, jeg én gang i storslalåm.

- Føler du presset når han sier det han gjør?

— Nei, jeg bryr meg ikke så veldig mye om det.

- Men du er Norges største håp nå?

— Lørdag gikk jo presset fra å ikke være så stort til bare rett i været på grunn av Aksel. Det er jo ikke en måte man vil ha press på. Men det er slik det blir.

— Nå vil sikkert folk snakke om meg og Marcel Hirscher. Vi får se hva Kjetil (Jansrud) finner på. Man vet aldri hva han gjør når Aksel er ute. Han har gjort store ting når Aksel har vært ute før, understreket Henrik Kristoffersen.

Hør den nyeste episoden av Aftenpodden Sport her: