— Jeg kan bekrefte at operasjonen var vellykket. Jeg har ennå ikke snakket med kirurgen. Jeg fikk bare melding sent i går kveld at det hadde gått bra med operasjonen, og at vi skal snakke utover dagen, sier skiforbundets medisinsk ansvarlige Marc Jacob Strauss.

En time senere hadde han snakket med den som var ansvarlig for operasjonen:

- Alt var bra. Kirurgen er fornøyd, jeg er fornøyd, og jeg har snakket med Aksel, og han er i fornuftig humør situasjonen tatt i betraktning, sier Strauss.

Aksel Lund Svindal risikerte lørdag alt for å vinne sitt første utforrenn i Kitzbühel. Etter Hausbergkante mistet han imidlertid kontrollen. Svindal ble kastet rundt og dundret inn i sikkerhetsnettet. Etter å ha blitt kjørt vekk fra bakken på scooter, ble nordmannen fraktet til sykehuset i Insbruck med helikopter.

Selv om alt gikk etter planen med operasjonen, er skaden av en alvorlig karakter, så Aksel Lund Svindal må belage seg på lang tid på sidelinjen.

Lager opplegg med Olympiatoppen

— Det tar tar 9-12 måneder før han er tilbake for fullt. Jeg planlegger å få ham hjem til Oslo, men jeg vet ikke presist når. Da skal vi legge et opplegg sammen med Olympiatoppen, sier Strauss.

Lund Svindal var ved godt mot etter uhellet. På egen Facebook-side la han ut et bilde av seg selv, med følgende beskjed:

— Jeg ødela kneet mitt litt, og er på vei inn til operasjon. Kjipt midt på vinteren, men sånn er livet. Det er opp- og nedturer, og man må bare forholde seg til det.

- Vi har en klump i magen

Svindals fall preget den norske troppen lørdag kveld.

— Det er en kjent skade i vår idrett. Men vi må bare fortsette. Det er slalåm i morgen, men vi har en klump i magen alle sammen, sa sportssjef Claus J. Ryste.

— Jeg synes det er veldig leit. Han har aldri ligget så bra an i verdenscupen før. Han vant syv verdenscuprenn, og leder alle mulige cuper. Men det betyr egentlig ingenting. Det som betyr noe er at det ”bare” var kneet som ble skadet og ikke noe mer, sa hovedtrener Christian Mitter.

Alpintlegende Kjetil André Aamot derimot hadde oppløftende tanker om skaden til Aksel Lund Svindal. Han mente at oppholdet fra bakken kan forlenge 33-åringen karriere, ikke det motsatte.

— Nå har han mistet 2,5 sesong i seniorkarrieren, det gjør at du ikke brenner kruttet så fort. Jeg tror bare det skaper mer sult, sa Aamodt.

Hør den nyeste episoden av Aftenpodden Sport her: