BRUGGE — MANCHESTER UNITED 0-4, sammenlagt 1-7

Med overbevisende 4-0 i Belgia og 7-1 sammenlagt viste Manchester United at de hører hjemme i Champions League.

Og tremålshelten Wayne Rooney (29) viste kritikerne at han fortsatt kan levere varene.

— Jeg er vant til presset, det har jeg levd siden jeg var ung, sa engelskmannen i et intervju vist på Viasat 4 etter kampen.

Dermed er United tilbake i Champions League. Under Sir Alex Fergusons ledelse var United i Champions League i 18 sammenhengende sesonger fra 1996 til 2014. Etterfølgeren David Moyes ble en fiasko, men nå er United tilbake under Louis van Gaal.

Spenningen levde - i 20 minutter

Brugge måtte vinne med 2-0 eller mer dersom de skulle passere nåløyet og ta seg til gruppespillet i Champions League på Uniteds bekostning. Belgierne var klart best i starten og hadde en brukbar mulighet etter fem minutter.

Det Brugge for all del måtte unngå var at United fikk det første målet. Men det var akkurat det som skjedde etter 20 minutter:

Memphis Depay, mannen som scoret to mål og hadde en målgivende i 3-1-kampen på Old Trafford, noterte seg for nok en målgivende da han elegant stakk ballen igjennom til Wayne Rooney. Chippen fra langt mer rutinerte Rooney var minst like elegant.

Målet var, ifølge statistikkgiganten Opta, Rooneys første for United på 878 minutter , eller nesten ti fulle kamper siden scoringen mot Aston Villa 4. april.

Nå sto det 4-1 sammenlagt, og Brugge trengte et aldri så lite mirakel.

Lekestue og ydmykelse

Hjemmelaget burde definitivt ha utlignet før pause. Brugge kom seg til et par feite sjanser, størst av dem rett før pause da Diaby kom alene med keeper. Men Romero gjorde en god jobb, og United ledet 1-0 ved halv tid.

Nå måtte Brugge vinne 2. omgang med 3-0 for å få ekstraomganger. Det håpet levde i tre minutter, for da hadde lagkaptein Rooney doblet United-ledelsen til 2-0 etter forarbeid av Shaw og Herrera.

Og etter 56 minutter skulle Rooney få sitt hattrick da han ble spilt igjennom av Mata. 3-0, og United lekte seg på Jan Breydel stadion. Hver gang han scoret, feiret Rooney med å se opp mot himmelen med hendene sammenfoldet.

— Er han blitt religiøs på sine eldre dager, undret Viasat-kommentator Roar Stokke.

Ydmykelsen skulle bli enda verre. Ander Herrera satte inn 4-0 etter 63 minutter.