STAVANGER (Aftenbladet): Siste helgen i januar 2016 blir det for første gang arrangert verdenscup i Sørmarka Arena, og er det opp til Norges Skøyteforbund, blir ikke dette siste gang.

Forbundet mener Stavanger har det som skal til for å bli en skøytemetropol.

Gunstig kommunikasjon

— Vi i Norges Skøyteforbund (NSF) har et sterkt ønske om å etablere Sørmarka Arena som Norges verdenscuparena i årene framover, mens Vikingskipet på Hamar, nasjonalanlegget for skøyter, vil være Norges internasjonale mesterskapsarena, uttaler generalsekretær Halvor Lauvstad i en pressemelding fra Norges Skøyteforbund.

Mye på reise:

Han mener Stavanger har meget gode sportslige fasiliteter og meget kompetente arrangører, i tillegg til en svært gunstig beliggenhet i forhold til kommunikasjon med utlandet. I tillegg har byen og regionen en hotellkapasitet og et publikumspotensial som passer ypperlig for å gjøre verdenscup arrangement til en suksess.

NSF ønsker, sammen med Rogaland Skøytekrets og lokale skøyte klubber, å utvikle Stavanger-regionen som en skøytemetropol og Norges skøytesenter både nasjonalt og internasjonalt. For å understøtte dette, kommer blant annet Norges landslag til å legge flere av sine samlinger til Sørmarka Arena.

Billettsalget starter

I desember blir det NM i Sørmarka, og en måned senere verdenscup. Arrangementet vil gå over tre dager, fra fredag 29.1 til søndag 31.januar. Det vil bli konkurrert i alle distanser for kvinner og menn. Det forventes rundt 250 deltakere til arrangementet.

Skøytefest i Stavanger:

— Vi forventer fullt hus de tre dagene i januar med stemning i taket. Billetter legges nå ut for salg, uttaler Tor Helge Hetland, leder i Rogaland Skøytekrets og som er teknisk arrangør for World cupen. Det er stor etterspørsel etter billetter fra inn og utland og det kan forventes tresko i gatene fra glade nederlendere.

Billettene til verdenscupløpene blir lagt ut for salg fra i dag. I løpet av morgentimene forsvant 400 billetter.