TIL NORGE: Sven Kramer skal gå verdenscup på skøyter i Stavanger. Foto: NTB scanpix

STAVANGER (Aftenbladet): Det internasjonale skøyteforbundet, ISU har offentliggjort datoene for neste sesongs verdenscupstevner på sin nettside, og her framkommer det at Stavanger skal arrangere det femte verdenscupstevnet den siste helgen i januar.Norges beste kvinneløper, Ida Njåtun, som tok en sensasjonell seier på 1500 meter under vinterens allround-VM i Calgary, og bronse sammenlagt, sa allerede under Norges-cupløpene i Sørmarka i mars, at hun gleder seg til verdenscup i Stavanger.

— Topp kvalitet

— Isen holder topp kvalitet, det viser de mange fantastisk gode resultatene denne helgen. Isen er både hard og glatt og det er blitt en superrask arena, var Njåtuns dom.

Også herrekometen Sverre Lunde Pedersen støtter opp om det Njåtun sier om Stavanger som en ny arena for et verdenscupstevne her i Norge:

— Her kommer det garantert til å bli fullsatt med folk, Stavanger er jo en idrettsby av dimensjoner. For skøytesporten er det utrolig gunstig at det kommer en ny by og arena som et slikt stort stevne kan arrangeres i, nå har vi endelig litt mer enn Vikingskipet på Hamar å slå i bordet med, mener Lunde Pedersen.

Flere utbedringer

Sørmarka Arena huset et meget vellykket curling-EM i 2013. Det ble da fortatt flere utbedringer i arenaen. Nå er hallen ytterligere forbedret for å tilfredsstille ISU og tv-selskapene sine krav. Det bekreftet daglig leder for Folkehallene, Karton Nilsen i mars 2014. — Vi har jobbet lenge med dette, og før Norges-cupen hadde vi et møte med NRK. Nå er vi spent på hva de kommer med av forventninger og krav. Blant annet må det være plass til svære produksjonsbusser og 120 mediefolk. Vi får ikke gjort alt denne sommeren, men i løpet av høsten 2015 eller vinteren 2016 håper jeg virkelig at det blir verdenscup i Sørmarka, sa Nilsen da.

Nå har er altså Sørmarka Arena og Stavanger godkjent. Da er det bare å glede seg til å se Sven Kramer og de andre verdensstjernene utfolde seg fra 29.-31. januar.