DRAMMEN (aftenposten.no) : NFF og Rune Pedersen fikk bekreftelsen fra UEFA mandag formiddag:

Håvard Nordtveit er utestengt med gule kort i A-landslagets VM-kval på Kypros, men kan spille U21-lagets avgjørende playoffkamp mot Frankrike på Marienlyst.

Hva det betyr, fikk vi se på mandagens trening, der haugesunderen tok sjefsrollen på midtbanen, styrte og fordelte baller, foret kantspillerne med åpnende pasninger og viste at han kan være akkurat mannen Norge trenger for å snu 0-1 fra det første oppgjøret i Le Havre til sammenlagtseier og plass i neste års EM-sluttspill i Israel.

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport

— Ringen sluttet

— Han er ikke minst motivert for å bidra, og ringen er på sett og vis sluttet for Håvard, sier U21-sjef Per Joar Hansen, og utdyper:

Dette er hans gjeng, mange utpå der i morgen er fra 1990-årgangen, kompisene han har spilt sammen med på landslagene siden de var 15-16 år. Samtidig startet han jo denne kvaliken for oss i den sentrale midtbanerollen , minner Hansen om.

Og vet hva han får:

— En spiller med stor autoritet i den rollen, mer fysikk, en ekstra mann på dødballer. En spiller med vanvittig god pasningsfot, som har ro med ballen og kan vende spillet, og som har naturlig autoritet i gruppa.

Forberedt siden fredag

Allerede i Bern fredag kveld, i garderoben på Stade de Suisse etter 1-1-kampen mot Sveits, fikk Håvard Nordtveit at det var mulighet for at han kunne komme hjem og spille U21-playoff, selv om det gule kortet mot sveitserne betyr at han er utestengt for A-landslaget på Kypros.

Noen sa det gikk og noen sa det ikke gikk, så jeg avventet situasjonen og lot det ligge, men var forberedt på å få spille. Jeg fikk også en telefon fra treneren i Borussia (Mönchengladbach) som fortalte at resten av laget hadde fri og at det ikke var noen vits i å komme på trening. Så da dro jeg hjem til Haugesund, men da jeg landet der, ringte Per Joar og sa det var 90 prosent sjanse for at det gikk. Så ventet vi bare på UEFA, og siden de hadde fri søndag, kom den beskjeden i dag , forklarte Nordtveit.

- Alle ferdigheter

— Hvordan tror du Frankrike vil gå ut, med 1-0-ledelse fra første kamp?

— Det blir enten-eller: Enten trykker de på fra start for å få et tidlig mål (og tvinge Norge til å score tre, på grunn av bortemålsregelen), eller de legger seg lavt for å bli vanskelig å komme forbi. Men uansett om de spiller lavt eller høyt, må vi fokusere på hva vi kan gjøre, og på det vi terpet på i dag.

Vi har et meget spennende lag, med alle ferdigheter som skal til, med drible- og pasningssterke spillere. Men for å komme til sluttspill må alle prestere opp mot sitt beste .

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport