KOLDING: — Montenegro er ikke så gode som Buducnost. Klubblaget har med (Cristina) Neagu og (Dragana) Cvijic også, forklarer Nora Mørk. Neagu er den rumenske storskytteren, mens Cvijiv er den store linjespilleren til Serbia.

Ellers er klubblaget til Buducnost og landslaget til Montenegro mye av det samme. Buducnost er sterke i Champions League også i år og leder gruppe to når hovedrunden begynner på nyåret. Larvik er i gruppe en og kan således ikke møte forrige sesongs overkvinner før i en semifinale.

Klar til å ta igjen

— Er Montengero et griselag, Nora?

— Griselag? Tja, de spiller veldig tøft, men vi får bare være tøffe tilbake og ha fokus på oss selv. Det viktigste for oss blir å sette fart og gjøre det vanskelig for dem å gå til semifinalen.

- Hva har skjedd med Montenegro og Norge siden EM-finalen i 2012?

— De er vel like gode. Vi er forhåpentligvis litt bedre, sier Mørk og smiler. Hun var ikke med på den bataljen da EM-finalen gikk til fire ekstraomganger. Med vonde knær måtte Larvik-jenta følge mesterskapet hjemme foran TV-en.

— Er du fornøyd med egen innsats i VM?

— Ja, jeg syns det er gått bra både for laget og meg – selv om jeg kunne ha vært skarpere i noen situasjoner. Men jeg gleder meg stort til Montenegro. Jeg har tidligere spilt bra mot Buducnost, sier 24-åringen.

Mye skuespill

Flere tidligere landslagsspillere er i VM som eksperter. Både Geir Oustorp og Frode Scheie misliker noe av stilen til Montenegro.

— Når montenegrinske spillere kaster seg bakover for å få utvisninger til et lag som Angola, da begynner jeg å lure litt. Kan det være noen vits å drive juks og fanteri mot et lag som Angola? Da ligger det jukset i genene, sier Oustorp.

— De har en annen kultur. Kantene er flinke til å få brøyt på motstanderne, og montenegrinerne bruker feltet en del, sier Frode Scheie, som poengterer at Montenegro også har mange kvaliteter.

— Bulatovic er en fantastisk spiller, og de har også noe yngre talenter som er uhyre lovende. Jeg tipper 60/40 sjanse i favør av Norge, sier Scheie.

Får Scheie rett, spiller Norge semifinale i Herning lørdag vinneren av Danmark-Romania.

Hø siste episode av podcasten Aftenpodden Sport: