vilnius_fillo Foto: Kristian Jacobsen

Morten Gamst Pedersen og hans Blackburn møtte Vikings Uefa-cupmotstander i Intertoto-cupens tredje runde i fjor.

I det første oppgjøret ble det en ufortjent 2-0-seier til Premier League-laget.

— Det var en veldig tøff kamp der borte. Vi scoret på de få sjansene vi hadde. De var gode med ballen i beina og var veldig giret da de møtte oss i fjor sommer.

- Viking får garantert ingen enkel kamp mot dem, sier Gamsten til Aftenbladet.no.

Til tross for at Vetra-troppen kun består av mindre kjente spillere, lot den norske landslagsspilleren seg imponere av nivået til enkelte av dem.

- Vetra hadde noen bra spillere, det er det ingen tvil om. Spesielt han midtbanespilleren fra Makedonia var bra (Dejan Milosevski, red. anm.). Han var banens beste da vi møtte dem i Vilnius og var Vetras beste da vi spilte mot dem hjemme på Ewood Park, mener Gamsten.

- Gode muligheter

— Det er jo kjekt å høre. I kamper mot store lag som Blackburn er man kanskje litt ekstra skjerpet, sier Milosevski til Aftenbladet.no.

Toppscoreren i Vetra ser på muligheten til seier hjemme mot Viking som gode, til tross for at siddisene er favoritter til å gå videre over to kamper.

- Mulighetene mot Viking er bra. Vi har et godt lag med mange unge lovende spillere. Hjemme mener jeg det er 50 prosent sjanse for at vi vinner, sier Milosevski, som har studert Viking på YouTube.

Les også:

Scoret to hjemme

Hjemme på Ewood Park ble det en enkel 4-0-sier for Blackburn, hvor Gamst Pedersen scoret to av målene.

— Vi hadde god kontroll hjemme. Da fikk vi vann på banen og litt mer fart på kula, sier Gamsten.

Da Blackburn møtte Vetra i Vilnius var det utsolgt og 5900 tilskuere på tribunen. Det blir det garantert ikke mot Viking i morgen.