vetra02-body Foto: Kristian Jakobsen

350. Det var antall tilskuere som hadde tatt turen til Vilnius stadion da Vikings Uefa-cupmotstander, FK Vetra, spilte seriekamp mot Siauliai for snaut to uker siden. Det er det nest svakest publikumtallet for klubben denne sesongen.

Aller verst var det da Vetra tok imot bunnlaget Silute. Da møtte 150 tilskuere opp på stadion som har plass til 5900 personer.

Til sammenligning hadde 2. divisjonslaget Randaberg 550 tilskuere på sin forrige hjemmekamp.

Kvinner og barn gratis

Klubben har på sine sju første hjemmekamper hatt et snitt på kun 693 tilskuere på sin hjemmearena som kan hus 5900 personer og er ett år eldre enn Viking stadion.

Det hjelper med andre ord ikke særlig med gratis adgang for kvinner og barn.

Menn slipper unna med en billettpris på 2,5 euro, ca 20 norske kroner.

— Vi er naturligvis litt skuffet over publikumssnittet vi har hatt på det nye stadionet vårt. Vi er en klubb som er stiftet i 1996, og vi kan ikke gjøre annet enn å godta at vi ikke har så mye folk på kampene våre, sier direktør i Vetra, Martynas Jakimauskas.

Flyttet til Vilnius i 2003

Den 12 år gamle klubben flyttet fra tettstedet Rudiskes, som ligger utenfor Vilnius og at har 2527 innbyggere, i 2003. Les også:

Klubben bygget nytt stadion i Litauens hovedstad og har i dag en kapasitet på 5900 tilskuere på Vilnius stadion, uten at det er behov for akkurat det.

- Vi er en fersk klubb i Vilnius og har et av de nyeste stadionene i landet. Fotball er imidlertid ikke den største idretten i Litauen. Her er det basketball folk bryr seg mest om, sier Jakimauskas.

Vetra klarte ikke innfri UEFAs lisenskrav og ble tvunget til å flytte fra Ruduskes i 2003. — Det var ikke praktisk mulig å bygge stadion i Ruduskes. Derfor måtte vi flytte inn til Vilnius, sier Vetra-direktøren.

- Venter rundt 1000

Til torsdagens kamp mot Viking, som er første kamp i den første kvalifiseringsrunden til UEFA-cupen, håper imidlertid Jegimajstes at folk i Vilnius og omegn kjenner sin besøkelsestid.

— Hvor mange supportere kommer det fra Viking, spør direktøren da Aftenbladet.no lurer på hvor mye folk han forventer til torsdagens oppgjør.

- Foreløpig har vi hørt at åtte stykker tar turen.

- Ok. Vi håper det kommer opp mot 1000 tilskuere, konkludrerer Jakimauskas med.

Det vil i tilfellet være opp mot årsbeste for den helprofesjonelle klubben FK Vetra.

PS! Viking ankommer Vilnius onsdag ettermiddag og skal ha en trening i Litauen før torsdagens oppgjør.