CSKA MOSKVA — MANCHESTER UNITED 1-1

Anthony Martial forårsaket straffe for CSKA Moskva i første omgang, men franskmannen reddet poeng for Manchester United da han stupheadet inn 1-1 i onsdagens mesterligakamp.

Manchester United har hatt en helt grei start på mesterligaen. Alle lagene i gruppe B sto med tre poeng før den tredje kampen. Etter å bli trukket sammen med russerne, Wolfsburg og PSV Eindhoven har forventningen om et lett avansement vært til stede, men så langt har United trøblet. Likevel er laget på langt nær ute av kampen om gruppeseier.

CSKA Moskva var desidert best i første omgang. United var svært tamme de første 45 minuttene. Ingenting stemte, og russerne frustrerte det engelske laget. I annen omgang vendte det, og Martial kom i begivenhetenes søkelys.

– Martial lot seg ikke henge med hodet, noe som kan skje etter å ha laget straffe, og han scoret et flott mål. Så presset vi på og ga alt, men det var synd at vi ikke fikk et nytt mål, sa midtbanespiller Morgan Schneiderlin etter kampen.

Svak innsats

Allerede etter et kvarter tok det russiske hovedstadslaget ledelsen. Martial handset i 16-meteren, og dommeren pekte på straffemerket. David de Gea reddet Roman Eremenkos forsøk glimrende, men forsvaret sov i timen, og Seydou Doumbia satte inn 1-0 på returen.

Den neste halvtimen lå CSKA svært dypt og kompakt. United hadde store problemer med å bryte ned den russiske forsvarsmuren, og det meste gikk for tregt. Ikke en eneste sjanse skapte Louis van Gaals mannskap før pausen. I første omgang var det kun målvakt De Gea (19) som hadde færre berøringer enn spissen Wayne Rooney (22).

Det fikk Louis van Gaal til å ta grep i garderoben. Bastian Schweinsteiger ble byttet ut, og inn kom høyreiste Marouane Fellaini for å skape mer trøkk offensivt.

Presset

Det ga ingen umiddelbar effekt, men utover i annen omgang klarte engelskmennene å gire opp. Etter en times spill kom Uniteds første sjanse. Wayne Rooney kom til heading fra sju meter, men ballen havnet rett i klypene på keeper Igor Akinfejev.

Bare to minutter senere ble unggutten Jesse Lingard spilt alene med Akinfejev til venstre i boksen. Fra ni meter avsluttet vingen rett på målvakten.

United fortsatte å jage utligning, og kun minutter etter den forrige sjansen ga presset uttelling. Antonio Valencia fant Martial med et innlegg. Franskmannen stupheadet ballen i mål via stolpen fra ti meter.

Kampbildet fra første omgang var snudd helt, fra at CSKA hadde full kontroll defensivt til et United-overtak. «The Red Devils» jaktet seieren, men vertene fikk etter hvert mer kontroll igjen. Likevel styrte gjestene kampen langt bedre enn i første omgang. Moskva-klubben holdt unna og det endte i poengdeling.

Oppgjøret mellom de to andre lagene i gruppe B, Wolfsburg og PSV Eindhoven, endte 2-0 til tyskerne etter scoring av Bas Dost og Max Kruse. Dermed er Wolfsburg på tabelltopp. (©NTB)