Når Barcelona-spillere stiller på viktige pressekonferanser, er det vanlig at lagkameratene møter opp for å vise respekt.

Derfor satt flere Barcelona-stjerner, deriblant Lionel Messi, blant tilhørerne da Pedro Rodríguez møtte pressen etter sin overgang til Chelsea, klubben til tidligere Real Madrid-trener José Mourinho.

Lionel Messi var på plass for å vise sin respekt for Pedro Rodríguez. Foto: AP

Underveis i pressekonferansen oppstod det en spesiell situasjon.Barcelona-spillerne viste sin misnøye etter at en journalist stilte følgende spørsmål.

«Sa José Mourinho noe til deg om det som har skjedd i fortiden?»

Spørsmålet fremprovoserte en liten pipekonsert i salen, og ifølge flere spanske medier, deriblant sportsavisene Sportog AS var det Barcelona-spillerne som stod bak. Du kan se opptrinnet her.

Pedro-mål førte til ordkrig

Det er uklart hvorfor spillerne var så misfornøyd med spørsmålet. Det kan ha vært fordi de mente spørsmålet var usaklig, eller så kan det hatt mer med José Mourinhos anseelse i spillegruppen til Barcelona å gjøre.

Portugiseren elsket nemlig å hisse på seg katalanerne da han trente Real Madrid fra 2010 til 2013. Bakgrunnen for det upopulære spørsmålet kan ha vært en situasjon i april 2011, med Pedro i én av hovedrollene. Det var en periode da El Clásico-kampene kom på løpende bånd, og kontroversen fant sted i Copa del Rey-finalen mellom lagene.

Pep Guardiola og José Mourinho hadde jobbet sammen tidligere, men utkjempet en bitter ordkrig da de trente henholdsvis Barcelona og Real Madrid. Her hilser de på hverandre før et ligaoppgjør i 2011. Foto: REUTERS

Pedro trodde nemlig han hadde scoret kampens første mål, men nettkjenningen ble annullert for offside.Real Madrid vant til slutt kampen.

Avgjørelsen viste seg å være riktig, men det var Pep Guardiola uenig i. Og den daværende Barcelona-treneren ble møtt med massiv kritikk — fra Mourinho.

— Vi har startet en ny syklus. Helt til nå var det en veldig liten gruppe av trenere som ikke snakket om dommere, og en veldig stor gruppe, som jeg hører til, som kritiserer dommere. Nå, med Peps kommentarer, har vi startet en æra med en tredje gruppe, der bare han hører til, som kritiserer dommere når de tar den riktige beslutningen. Dette er helt nytt for meg, sa Mourinho.

Portugiserens syrlige svar førte til en tirade fra Guardiola, som gikk hardt ut mot Mourinhos opptreden i mediene.

— I presserommet, er Mourinho den jæ*** sjefen. Han vet alt om dette og jeg vil ikke konkurrere med ham på dette området, sa Guardiola.

— Guardiola åpenbart bedre enn Mourinho

De to stjernetrenerne utkjempet en opphetet ordkrig da de trente hver sin spanske storklubb. På et tidspunkt uttalte Pedro at Guardiola «åpenbart» var en bedre trener enn Mourinho.

Etter overgangen til Chelsea uttalte Pedro at Mourinho var én av hovedgrunnene til at han valgte London-klubben.

Her jubler Pedro Rodríguez over en scoring i den spanske cupfinalen i 2011. Sekunder senere ble målet annullert. Avgjørelsen førte til ordkrig i dagene etterpå. Foto: AP

Og i svaret på det upopulære spørsmålet viste Pedro at det ikke er ondt blod mellom ham og treneren.— Han snakket ikke om sin gamle klubb. Han spurte bare hvilken situasjon jeg var i, om det var mulig for meg å forlate Barcelona. Jeg sa det var en komplisert situasjon for meg, for Barcelona er klubben jeg alltid har ønsket å være i, men at det var mulig for meg å dra, sa Pedro.

Herjet i debuten

Angriperen var altså en svipptur innom Barcelona mandag. Han har allerede debutert for Chelsea — og det med stil.

Pedro presenterte seg for Premier League-publikummet med en god prestasjon mot West Bromwich. Foto: NTB SCANPIX

I det pøsende regnværet på West Bromwich' hjemmebane The Hawthorns noterte Pedro seg for en målgivende og en scoring.Det virker som at Mourinho har sikret seg en ny diamant i Chelseas sterke angrep.

London-klubben fortsetter sesongen med en hjemmekamp mot Crystal Palace førstkommende lørdag klokken 4, norsk tid.