TUIL ARENA: Lørdag braker sesongen løs i 2.-divisjon når TUIL tar imot Finnsnes hjemme på TUIL Arena. TUIL-trener Gaute Helstrup tror Bjørn «Bummen» Johansens menn kan bite godt ifra seg.

– Om Finnsnes havner i flyten kan de fort kjempe på øvre halvdel. De kan til og med være helt der oppe og kjempe om opprykk også, slik jeg ser det, sier TUIL-trener Gaute Helstrup.

Finnsnes' mål er å kjempe på øvre halvdel. Slik responderer Bjørn Johansen på at Helstrup tror at Midt-Troms-laget kan kjempe om opprykk:

– Det er hyggelig at han har trua på oss. Det er bare fint å høre. Om det er en måte å ta bort presset fra TUIL, vet jeg ikke. Men at en fotballkompetent herre som Gaute trekker oss fram, tar jeg bare som et kompliment, sier Finnsnes-treneren.

Følg oss på Twitter

Følg oss på Facebook

Hentet to fra FIL

Gaute Helstrup hentet midtstopper Anders Jenssen og midtbanespiller Mathias Johnsen fra nettopp Finnsnes foran årets sesong, men tror ikke laget er veldig mye svekket fra fjoråret, der de avsluttet på formidabelt vis med 25 poeng på sesongens ti siste kamper.

– De har hentet Hans Åge (Yndestad) fra oss og fått inn en nederlandsk stopper (Quint Jansen) som erstatter for Anders. De er et bra lag og var det beste laget i sin avdeling i fjor høst. Jeg tror de har et klart mål om topp seks og er et veldig bra fotballag, sier Helstrup.

Spesielt oppgjør

Men «Bummen» mener TUIL er en klar opprykksfavoritt i 2.-divisjon.

– Det ligger i kulturen, i veggene der, at de rykker opp igjen på første forsøk. De har fordelen av å ha vært på et høyere nivå. Og har TUIL tempomessig klart å bevare det gjennom vinteren, har de et stort forsprang på andre klubber, sier Finnsnes-treneren.

Helstrup erkjenner at Finnsnes også blir et spesielt møte for TUIL lørdag.

– Der er jo et lag med base i Tromsø. Alle spillerne på Finnsens og i TUIL kjenner hverandre godt, så det blir helt klart litt ekstra. Det blir en veldig fin test for oss på hvor vi står henne, sier TUIL-treneren.

iTromsøs tabelltips for 2.-divisjon, avd. 1:

1. TUIL

2. Skeid

3. Kjelsås

4. KFUM

5. Grorud

6. Finnsnes

7. Lyn

8. Senja

9. Vålerenga 2

10. Ullern

11. Stabæk 2

12. Holmen

13. Harstad

14. Mjølner