Vindbjart 2 vant 4-1 mot Hisøy i 4. divisjon mandag kveld. Kampen vil bli best husket for en bisarr hendelse helt i starten.

Øyvind Gausdal (29) startet oppgjøret på benken, men kom inn allerede etter et par minutters spill. Dommer Marcin Kowalski la etter hvert merke til at spissen ikke hadde tapet over gifteringen sin, noe som medførte at han ga Gausdal det gule kortet, samt en beskjed om å gå ut på sidelinjen og ta på tape.

29-åringen fikset det, men fortsatte å spille uten tillatelse. Han fikk dermed sitt andre gule kort i kampen, og dermed rødt. Vindbjart 2 byttet inn sju spillere helt i starten av kampen, deriblant Gausdal. Spissen hadde kun vært seks-sju minutter på banen før han ble utvist.

– Jeg hadde så vidt rukket å bli litt varm, sier Gausdal.

Tok «en spansk en»

Han har et halvt år bak seg i Start der det kun ble to innhopp. Til vanlig spiller han for Vindbjarts lag i 2. divisjon, men på grunn av en skade i leggen trenger han kamptrening med annetlaget.

– Kjedelig å få rødt kort på grunn av noe sånt. Gifteringen er vanskelig å få av, for å si det slik. Jeg er litt oppgitt over at det ble håndtert slik av dommeren, sier Gausdal.

Han tar det likevel med et smil og innrømmer at dommeren trolig hadde sitt på det tørre. Gausdal prøvde seg nemlig på «en spansk en».

– Regelen er vel slik at man skal forlate banen og vente på signal om å få komme inn igjen. Jeg tapet ringen inne på banen, og tenkte da at jeg kunne fortsette spillet siden jeg ikke hadde forlatt banen, sier Gausdal.

– Du prøvde å omgå regelverket?

– Ja, jeg gjorde det. I stedet ble det en tidlig dusj, konstaterer 29-åringen fra Vennesla.

Dommer Kowalski bekreftet tirsdag at han fulgte regelboken, men henviste til dommerrapporten da han snakket med Fædrelandsvennen.

Tar selvkritikk

Gausdal går ikke glipp av serieåpningen for førstelaget mot Fana søndag på grunn av det røde kortet. Han må sone på det nivået han ble utvist.

– Vi har også et botsystem i laget, så guttene kan kose seg med de pengene. Det er vel snakk om 200-250 kroner, sier Gausdal.

Vindbjart 2-trener Teddy Moen sier dette om situasjonen:

– Det var rart, men i forhold til reglene var det vel rett. Øyvind selv må ta en del kritikk, og vi i lagledelsen må ta en del kritikk. Dommertrioen kunne nok ha vært litt mer smidig, men jeg vil ikke si at de gjorde noe feil, sier Moen.

Utvisningen kom på stillingen 0-0. Selv med ti mann vant Vindbjart 2 4-1 mot Hisøy. Rasmus Repstad (2), Thore Ulstein og Kim Andre Lauritzen scoret målene for Vindbjart.