TUIL ARENA: Andreassen debuterte for TIL i eliteserien som 19-åring på overtid i 3-0-seieren hjemme mot Stabæk 1. august 2010. Etter 2011-sesongen gikk han til Finnsnes der han leverte varene såpass bra over en toårsperiode at han foran 2014-sesongen fikk en ny sjanse i klubben i sitt hjerte, TIL, etter et vellykket treningsopphold med «Gutan» på La Manga.

VENNER: Håkon Kjæve og Lars Henrik Andreassen var med å vinne NM-cupen for juniorer som TIL-spillere i 2010. Til helgen spiller de sammen igjen i TUIL. Foto: Tobias Stein Eilertsen

– Det var en ekstremt skuffende sesong. Jeg gikk inn i året i trua om at det skulle blir et utrolig bra år sportslig sett, men det ble det rake motsatte av det. Det var et skikkelig slag i trynet, sier Lars Henrik Andreassen til iTromsø.Andreassen ble fristilt etter ettårskontrakten gikk ut og han signerte for naboklubben over brua.

Fortsatt TIL-fan

På TUIL Arena tar «Dalingan» imot Finnsnes i serieåpningen i 2. divisjon på lørdag.

– Jeg synes det er litt rart å kalle arenaen for hjemme, det må jeg innrømme, sier Andreassen, før han legger til.

– Men jeg føler meg som TUIL-gutt allerede.

Andreassen vokste opp på Prestvannet like bortenfor Alfheim og har vokst opp med å følge TIL hele livet sitt.

– Jeg er fortsatt TIL-fan og jeg lider litt nå. Det har ikke vært artig å se de to første kampene i år, sier han.

TIL-FAN: Lars Henrik Andreassen imponerte for TIL på La Manga i fjor og ble tilbudt ettårskontrakt for barndomsklubben. Her i aksjon for TIL mot Bodø/Glimt på La Manga. Foto: Rune Robertsen

Den unge midtbanespillere som fyller 24 år 14. mai bærer ikke nag til noen i TIL etter den skuffende 2014-sesongen.– Utenom det sportslige hadde jeg et fantastisk år. Jeg klarer ikke helt å kutte båndene til klubbene, selv om jeg kanskje burde ville det. Vi skilte lag som venner og det var for det beste at jeg dro siden det gikk slik det gikk, humrer han.

Drømmer om eliteserien

For returen til barndomsklubben i fjor gikk på ingen måte som Andreassen hadde håpet og trodd.

– Det ble vel en halvtime i serien, en cupkamp mot Finnsnes og et innhopp i europacupen, så det var ikke så mye å skrive hjem om, nei.

Han tror likevel at året i TIL har gjort ham godt.

– Jeg håper det har gjort meg til en bedre fotballspiller. Jeg var i et godt treningsmiljø for et lag som rykket opp i eliteserien.

Samtidig tror han ikke at han får en tredje sjanse i TIL.

– Man skal aldri si aldri, men jeg tror vel ikke det. For noen år siden var det alltid drømmen, å returnere til TIL, nå tenker jeg mer på det å spille i eliteserien, uten at jeg tenker for hvilken klubb det i så fall vil bli, sier 23-åringen, som har kontrakt med TUIL ut 2016. – Akkurat nå er fokuset bare på å rykke opp med TUIL. Det ligger litt i veggene her at man er nede for å hente fart for så å komme opp igjen.

TUIL-trener Gaute Helstrup mener Andreassen absolutt har potensial til å bli eliteseriespiller.

– Ja, helt klart. Lars Henrik er en ung spiller som vi har ønsket flere ganger til klubben tidligere, så vi er veldig glad for at det passet både for han og oss denne gangen. Han har de beste årene foran seg og har lyst til å bli bedre enn det han er nå. Forhåpentligvis tar han noen av de beste årene sine hos oss i TUIL og så er målet i oktober både for oss og han, at han er blitt en enda bedre fotballspiller enn han er nå, sier Helstrup.

– Ikke spesielt

På lørdag er det serieåpning mot Finnsnes, klubben han spilte for i 2012 og 2013. – Det blir ekstremt prestisje, men ikke noe spesielt følelsesmessig for min del. Jeg kjenner flere fine folk som er der fra tiden jeg var der, men det er ikke noe mer enn en viktig kamp vi håper å vinne, sier Andreassen.