ULLEVAAL STADION (aftenposten.no): Forrige uke kom meldingen hele Ski-Norge har håpet på: Marit Bjørgen har bestemt seg for å fortsette som langrennsløper.

Torsdag møtte hun pressen for første gang og fortalte om fremtidsplanene.

— Jeg tipper at alle som kjenner meg vet hvilken retning det tok, men det er greit å ta en runde med de rundt meg og han jeg bor med. Nå vil jeg bli bedre og sette seg nye mål, sa hun om avgjørelsen om å fortsette.

Et av målene hennes er å bli bedre i staking.

Det har vært en stor utvikling i klassisk langrenn de siste årene. I flere av langløpene er det vanlig at vinnerne i herreklassen bare staker. I vinter ble det staket på blanke ski også i distanserenn i klassisk på herresiden i verdenscup.

— Jeg skal jobbe med det tekniske og styrkedelen i staking. Vi vil se en utvikling også på damesiden, sa Bjørgen, som fikk spørsmål om hun vil være med og lede an i utviklingen der.

Følg oss på Twitter

Følg oss på Facebook

Motivert av Birken-vinneren

Det sa hun at er med og motiverer henne for satsingen fremover.

Hun trakk frem Petter Eliassen som et av forbildene som motiverer henne. Løperen som ble droppet fra landslaget foran forrige sesong, slo krafig tilbake og vant blant annet Vasaloppet og Birken i vinter. Begge rennene kun ved å stake.

Også Justyna Kowalczyk vant Vasaloppet ved å stake.

— Jeg har også sett hva Aukland-brødrene har gjort gjennom flere år, og det Petter (Northug) og Dario (Cologna) gjorde i Davos, sa Bjørgen.

Hun ville imidlertid ikke si hvem hun mener er den beste stakeren innen kvinnelangrenn.

— Da vet jeg hva overskriftene blir. Det er litt vanskelig å si, men jeg er ikke den råeste teknisk. Jeg har mye å gå på der. Vi er mange som har noe å gå på der på damesiden.

Kristiansen fortsetter

På pressetreffet ble det også klart at Egil Kristiansen fortsetter som trener for kvinnelandslaget.

Han og Bjørgen har et langt samarbeid bak seg, og Bjørgen var naturlig nok glad for at suksesstreneren fortsetter.

— Jeg er veldig glad for at Egil fortsetter. Jeg vet hva jeg har i han, vi har jobbet sammen i 15 år snart. Vi kjenner hverandre veldig godt, sa hun.

Kristiansen tror også at det går mot mer staking også i kvinnelangrenn.

— Vi må se realiteten i øynene og ikke gjøre som norsk langrenn pleier, å komme i etterkant og være mot alt som er nytt. Nå vil vi være i forkant, sa han om det økte fokuset på staking.

To tourer

I verdenscupsammenheng er det Tour de Ski og den nye Touren i Canada som blir Bjørgens store mål neste sesong, i tillegg til den store kula som sammenlagtvinneren får.

— Jeg elsker å bruke kroppen og trene. Jeg har en fantastisk jobb, sa Bjørgen.