BYÅSEN (adressa.no): Under årsmøtet til Trøndersk Skilaug fortalte Marit Bjørgen i kveld at hun fortsetter langrennskarrieren.

I lang tid har det vært spekulert på om 35-åringen vil fortsette som skiløper eller ikke. Nå er det endelig klart. Også neste sesong vil hun satse for fullt på landslaget.

— Ingen big deal

— Jeg ville nok ha avsluttet i Kollen hvis jeg hadde vært lei, men jeg måtte bare være hundre prosent sikker, sier Bjørgen til adressa.no, noen minutter etter at hun hadde offentliggjort valget.

Rognes-jenta vil ikke love at hun fortsetter til neste OL, i 2018, men sier samtidig at tre år går fort. Hun tar ett år av gangen.

— Dette har egentlig ikke vært noen big deal for meg, sier Bjørgen, som i forkant av nyheten ble intervjuet om sin karriere foran det skiinteresserte trønderpublikummet.

Målet er å være best

Hun sier at det først og fremst er samboeren Fred Børre Lundberg hun har diskutert saken med.

Egentlig skulle hun gi beskjed om valget på fredag, da hun trodde landslagsuttaket skulle offentliggjøres. Nå viser det seg at neste års landslag blir klart først i neste uke. Derfor valgte Bjørgen å gå ut med gladmeldingen nå.

— Dette var ei anledning hvor mange personer som har betydd mye for trøndersk idrett var samlet. De har bidratt til at jeg har kommet dit jeg er, sier Bjørgen til adressa.no.

Hun sier at målsettingen for neste år blir den samme som i år, nemlig å være verdens beste kvinnelige langrennsløper.

Følg oss på Twitter

Følg oss på Facebook

Til USA på ferie

Etter helgas Skarverenn reiser Bjørgen på ferie til USA. Oppkjøringen til neste års sesong starter 1. mai. Hovedmålene blir Tour de Ski og den nye touren i Canada på tampen av sesongen.

Bjørgens manager Guri Hetland var blant dem som var på plass da nyheten ble kjent.

— Jeg synes det er en veldig god beslutning, sier hun til adressa.no.

- Har hun rådført seg med deg?

— Vi har snakket om det, men valget har hun absolutt tatt selv.